2019. December 13., Péntek

Útvonal: Sport Kerékpár Egyedülálló bringaközpont a Bakonyban – Bringaréna

Egyedülálló bringaközpont a Bakonyban – Bringaréna

BringaJúnius első hétvégéjén ünnepélyes keretek között kerül megnyitásra az eplényi Bringaréna, amely az országban egyedülálló négyüléses felvonóval, a profi bringások által kialakított downhill és cross-country pályával, illetve panoráma pályával a szomszédos ország fejlett síterepeinek modelljét követi: télen síterepként, nyáron biciklis paradicsomként fog üzemelni.

Az országban egyedülálló biciklis terep került kialakításra Eplényben. A hegyikerékpáros sportok szerelmesei június elejétől vehetik birtokba a télen sípályaként működő bakonyi hegyet. A Bringaréna ügyvezetője, Hebling Vilmos elmondta, hogy céljuk „egy olyan pályarendszer kialakítása, amely mind a profi biciklisek, mind a kezdő sportolni vágyók igényeit kielégíti, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a kerékpáros sport még népszerűbbé váljon Magyarországon.”

Az eplényi pálya már a nyár közepén otthont ad a Magyar Downhill Bajnokságnak, emellett számos egyéb rendezvényt terveznek a nyár folyamán. A versenyek mellett a sípálya infrastruktúráját hasznosítva teljes körű szolgáltatást nyújtanak majd az aktív kikapcsolódás terén: szállás, szabadtéri és éttermi étkezés, biciklis és gyalogos túravezetés, hegyikerékpáros oktatás. A programok mellett nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek sportolására, ennek érdekében kerül kialakításra egy gyermek tanulópálya is.

Kíváncsian várjuk a nyári szezont az elmúlt 4 évben nagy fejlődésnek indult síterepen. A Bringaréna egy teljesen új színfoltja lesz a hegyi kerékpározásnak Magyarországon, hiszen a bringaszállításra átalakított négyüléses felvonó itthoni terepen eddig nem tapasztalt kényelmet fog biztosítani a kerékpáros sportolóknak.

Címkék: bringa | eplény

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>