2019. December 13., Péntek

Útvonal: Sport Kerékpár Ezernél is több biciklist várnak szombaton a BringaMánia Balatonkörre

Ezernél is több biciklist várnak szombaton a BringaMánia Balatonkörre

BringamkörA hétvégén, április 28-án indul az év első igazán nagy bringás túrája, a McDonald's BringaMánia Balatonkör. A nagyszabású biciklis eseményre az ország minden tájáról érkeznek a vállalkozó kedvű indulók, és ha a meteorológusoknak hinni lehet az időjárásra sem lesz panasz. Az előzetes regisztrációk alapján, a szervezők rekord számú résztvevőre, közel 1500 biciklisre számítanak az idén.

Az immár hagyománynak számító Balatonkör-túrát 2000-ben – egy akkor még néhány fős baráti társaság – a Balatonkör Team indította útjára és 2011-ben került be a BringaMánia programsorozatba. A tókerülő túra felkészültségtől függetlenül valóban minden bringás igényét kielégíti, hiszen indulni lehet nagy és kis távon (206 vagy 86 kilométer), egyénileg vagy csapatban, váltóban, vezetett- vagy akár teljesítménytúrán egyaránt.

A 206 kilométeres távot (nagykör) a Balatonkör Team tagjai irányítják, és reggel 6 órától esete 9 óráig, kényelmes tempóban teljesíthetnek a túra résztvevői. Az idei év újítása a teljesítménytúra bevezetése, ami lehetővé teszi az elszánt kerékpárosok gyorsabb haladását is, hiszen az indulók maguk választhatják meg haladási tempójukat és az indulás időpontját. A 86 kilométeres kiskört azoknak ajánlják, akik még nem próbálkoztak egész napos bringatúrával, de mindenképp szeretnék kipróbálni a tömeges biciklizés élményét. Ez a táv akár 2-3 fős csapatban is teljesíthető, ami ideális lehet akár baráti társaságok, családok számára is. A kiskör mellett szóló érv az is, hogy a program részét képezi egy felejthetetlen balatoni élmény, a kompút Tihanytól a szántódi révig több szász biciklistárssal közösen.

Amíg a túrázók a távot teljesítik, a McDonald’s BringaMánia Balatonkör szervezői a balatonföldvári keleti strandon (a túrák rajt és célállomása) gyermekversenyekkel, az olimpia jegyében zajló kerékpáros erőpróbával, látványos bemutatókkal és sok más színes program mellett ingyenes koncertekkel várják a szórakozni vágyókat. Természetesen a kisebbek számára is lesz az erőnlétüknek megfelelő bringatúra, a délelőtti, Balatonföldvár útjain vezetett „köröcske”, igazi kisgyermekes családi program.

A túráról bővebb információt a következő oldalakon olvashat: www.bringamania.hu.

A szervezők bíznak benne, hogy idén még a tavalyi sikeres Balatonkört is sikerül felülmúlni!

Címkék: Balaton | bringa | kerékpár

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>