2019. December 13., Péntek

Útvonal: Sport Kerékpár Indul a 2011-s, McDonald's BringaMánia Balatonkörre

Indul a 2011-s, McDonald's BringaMánia Balatonkörre

Bringamánia2011. április 16.-n, (szombaton) egy olyan színes családi program indul melyet a szervezők a Föld napjához kapcsoltak, ez pedig a McDonald's BringaMánia Balatonkör. Idén, 2011-ben a kerékpárosok immár 12. alkalommal tekerik körbe a Balatont. A szervezők ebben az évben több mint ezer jelentkezőt várnak, és a friss hírek szerint már 900-an jelezték a részvételüket.

Tavaly a 206 km-es távnak több mint ezren vágtak neki, a 86 km-es "kiskörre" és a 10 km-es családi Balaton „köröcske” távra pedig 200-nál is többen jelentkeztek.

A rendezvény újabb támogatója a McDonald's, ezért a túrához a siófoki és a keszthelyi McDonald's éttermeknél is lehet csatlakozni. A több száz főt megmozgató eseményt annak idején a Zöld Szív Természetvédő Mozgalom keltett életre, az egészséges életmód, és a természetvédelem céljából. A Föld napjához kapcsolódó program a kerekesek legkedveltebb eseménye, ezért a 86 km-s táv mezőnyét Pindroch Csaba színművész és Eisenkrammer Károly főszervező, Barcelona olimpikon kerekese indítja.

A 206 km-s nagykör a balatonföldvári nyugati strandról indul reggel 6 órakor, és oda is érkezik vissza, este 9 óra körül. A következő távot a 86 km-es kiskört 10 órakor indítják. Siófok, Balatonalmádi, Balatonkenese és Balatonfüred után a Tihanyi-félsziget felé kanyarodva, majd komppal Szántódra érve még három kilométer várja a bringásokat a célig. A kerékpárosok visszaérkezési ideje kb. 16 óra körül várható. A 10 km-s „köröcske” 10:30-kor indul, Balatonföldvár útjain keresztül, mely családi program.

A hosszabb távokon a szervezők frissítő italokat kínálnak, de amíg a jelentkezők a távot teljesítik, addig Balatonföldváron, a strandon különböző műsorok várják az érdeklődőket. Nevezni a Vuelta Sportiroda honlapján, a www.kerekparinfo.hu oldalon lehet.

Címkék: Balaton | bringa | sport

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>