2019. Június 20., Csütörtök

Útvonal: Sport Vegyes Bamakoi flúgos futam Győzikével

Bamakoi flúgos futam Győzikével

Bamakó2011. január 15-én indul a Budapest-Bamako futama. A Hősök teréről induló az öt éves. Bamako futam, melyen 150 jármű, és 35 ország 400 indulója várja a rajtot. A táv, amit meg kell tenni 8540 kilométer, és a futamon Győzike is ott lesz. Ma reggel jelentették be a futam hivatalos útvonalát. A 16 napig tartó verseny minden eddiginél keményebb lesz.

Marokkó Khenifra városában ér végett az első nap, majd innen az Atlasz hegység sziklái között folytatják útjukat, egészen a Szaharáig. Az eddigi futamok idején öt nap volt az, amit Mauritániában eltöltötte, de most csak három napot időznek az országban, kivéve a 2010-es évet, mert a terror veszély miatt akkor kihagyták Mauritániát. A futam az ország nyugati oldalán halad, mert ez jóval biztonságosabb.

A következő ország Szenegál, melyen első ízben halad át a konvoj, ide a 12. napon érkeznek. Innen még négy nap a végcélig, de addig még igen kemény afrikai úttalan-utakon kell, hogy haladjanak. Csütörtök reggelén Győzike is leadta nevezését, ez még izgalmasabbá teszi számunkra a versenyt, mert Ő nem az a kimondott sportember kemény kitartással, de az is lehet, hogy tévedtünk?

Az elmúlt években az úgy nevezett flúgos futamokon, indult mentőautó, tűzoltó, csuklós busz, és ami még nem indult az Győzike koporsószállító autója, mert hogy azzal száll a ringbe.

„Már izgatottan várom a januárt és a Bamako rajtját” nyilatkozta a koporsó üzletágban érdekelt show sztár.

Az idei futamon szintén nevezési díj nélkül lehet indulni, és a verseny január 30-án Mali Köztársaság Fővárosában Bamakoban ér véget.

Jó utat, és kitartást a versenyhez!

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>