2019. Szeptember 16., Hétfő

Útvonal: Sport Vegyes Dübörögnek a hóágyúk, újra nyitnak a sípályák!

Dübörögnek a hóágyúk, újra nyitnak a sípályák!

SíelésJó hír a síelőknek, hogy Ausztriában tegnap és ma is havazott, és komoly forgalmi akadályt okozott az autósoknak. Ennek legjobban a síelést kedvelők örülnek, mert ez azt jelenti, hogy lassan hozzánk is elér a várva várt havazás, és újra fehéredhetnek a sípályák. Az elmúlt hetekben a szokatlan meleg időjárás miatt sorba zártak be a külföldi és a hazai pályák.

Ausztriában a sípályák még egy jó darabig ellen álltak a melegnek, de a pályák rosszabb minősége a forgalom csökkent. Felső- Ausztria és környékén 10-40 cm friss hó esett, de volt ahol a nagy havazás miatt csak hólánccal lehetett közlekedni.

Az erőteljes felmelegedés sajnos az Eplényi Nordica Síaréna pályáit sem kímélte, de még tartja magát. Igaz még a héten is kapott friss mesterséges havat, így a hó jelenlegi vastagsága 40-90 cm. Jelenleg az 1-es pálya teljes hosszában és a tanuló pálya üzemel, de vasárnaptól a 2-es pálya és a 4-es pálya is használható lesz. A tanuló pálya 17 óráig várja a jelentkezőket. A négyüléses felvonó 9-21 óráig üzemel. Sajnos a hétvégére meghirdetett Snow Day rendezvényt el kellett halasztani egy más időpontra, január 28-30-ra. Pénteken és szombaton esti síelés lesz, és ami még jó hír, hogy a hétvégén minden 14 év alatti gyermek fél áron síelhet.

Amennyiben visszatér a hideg, aminek nagy a valószínűsége, akkor az ország összes sípályájái működni fognak, és reméljük, hogy a síelők a Magyar pályákat részesítik előnybe.

Címkék: eplény | síelés | tél

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>