2019. December 7., Szombat

Útvonal: Sport Vegyes Hol található a világ leghosszabb koripályája?

Hol található a világ leghosszabb koripályája?

KorizásBiztos, hogy sokan nem tudják, hogy hol van a világ leghosszabb korcsolyapálya. Nos Csehországban található, 11 km hosszú, és ezzel a hosszal „legyőzte” a Kanadában lévő riválist, a winnipegi pályát, melynek a hossza 8,5 m, és az ottawai Rideau Canald is mert az is csak 7,8 km-es.

Dél-csehországban a Lipno víztározóján 8 m széles korcsolyázásra alkalmas jégfelület várja a korcsolyázókat, itt naponta 5000 ember is megfordul. A pályát akkor nyitják, meg a sportolni vágyók előtt, amikor a jég vastagsága eléri a 18 cm-t. A rendszeres ápolásnak köszönhető, hogy igen jó minőségű a jég. Ami számunkra meglepő, hogy nemcsak a korcsolya „szerelmesei” használják a pályát, hanem az autósok is. Ilyenkor, akik nem szeretnének kerülni és bátrak, azok a jégen közlekednek az autókkal, de itt is tudni kell azt, hogy merre lehet biztonsággal menni, annak érdekében, hogy ne szakadjon be a jég.

Nyáron, a mesterséges tavon a kerülő nem jelent problémát, mert ilyenkor jár komp. A csehországi víztározó és a hozzátartozó vízerőmű 1950-ben épült, azóta sokan vásároltak itt nyaralókat, így a város nyáron is mozgalmas, mert turisták százai érkeznek, hogy a vízsportnak is hódoljanak.

Címkék: korcsolya | külföld | sport

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>