2020. Január 29., Szerda

Útvonal: Sport Vegyes Nemzetközi kutyaszánhúzó verseny 2011. február 26-27-én

Nemzetközi kutyaszánhúzó verseny 2011. február 26-27-én

KutyaszánhúzásIgazán nem mondható, hogy a kutyaszánhúzó verseny igen ismert és népszerű lenne hazánkban, ennek ellenére Dobogókőn 2011. február 26-27-én első ízben rendezik meg ezt a ritkaságszámban menő téli sportot. Hétvégi kikapcsolódásként a télen, nyáron igen népszerű kirándulóhelyen megtartott rendezvény megtekintése, kiváló családi program lehet.

Azok, akik ellátogatnak a versenyre, megnézheti a kutyákat, kipróbálhatják a szánhúzást, és megnézhetik a kutyák táborhelyét is. A szánhúzó kutyák állóképessége bámulatba ejtő, de hogy mi a titkuk, azt csak nemrégiben kezdték feltárni az amerikai kutatók. Végül és nem utolsó sorban szakember segítségével megismerkedhetnek a nálunk még nem igazán ismert sportág szabályaival. A versenyen a hazai élmezőny mellett az osztrák és a szlovák versenyzők is indulnak.

Ezen a versenyen első ízben mutatkozik be a „pulka” mely a szánhúzás és a sífutás keveréke.( „pulka” esetében egy meghatározott súlyú kisebb szán is van a sífutó és a kutya között.) Ezek után érdemes lesz ellátogatni, és megtekinteni ezt az igen érdekes, látványos versenyt.

Címkék: sport | tél | verseny

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>