2019. December 7., Szombat

Útvonal: Sport Vegyes Szigliget: Várfutás és Tanúhegyek csúcsmaratón

Szigliget: Várfutás és Tanúhegyek csúcsmaratón

SzigligetOktóber 8-n a Vár napja alkalmából immáron a negyedik alkalommal rendezik meg a Szigligeti Várfutást. Az esemény megrendezéséhez kapcsolták a Tanúhegyek csúcsmaratón futását is. Ezen a napon mindenki ingyenesen látogathatja a szigligeti várat. A versenyzők 3, 6 illetve 10 kilométeres távon indulhatnak.

A futás a hagyományokhoz híven ágyúszóra kezdődik, majd a futókat a hat kilométeres távon lovasok vezetik fel a várba. A Tanúhegy csúcsmaratón futóinak igazán nem lesz könnyű feladatuk, mivel 28,6 kilométert kell, hogy lefussanak, közben az 1210 méteres szintkülönbséggel is meg kell, hogy birkózzanak. Ezzel a várfutással egy XVI. századi történelmi eseménynek állítanak emléket. A történelmi írások szerint annak idején a portyázó törökök megtámadták az ott élő szigligeti embereket, akik szüreteltek. A vár kapitánya Magyar Bálint a falusiak segítségére sietetett, és sikeresen bemenekítette őket a várba. Az akkori futás célja az életben maradás volt, most pedig az egészséges élet megőrzése a tét.

Az esemény útvonala: a Tapolcai-medence vulkanikus hegye, a szigligeti Óvár, a Badacsonyi hegy, a Gulácsi hegy, és a Szent György-hegy. A cél a Szigligeti várban lesz, ahol frissítővel és műsorral várják a részvevőket.

Címkék: futás | sport | Szigliget

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>