2020. Április 4., Szombat

Útvonal: Sport Vitorlázás / Szörf A 43. Kékszalag 2011. július 14-én rajtol Balatonfüredről

A 43. Kékszalag 2011. július 14-én rajtol Balatonfüredről

KékszalagTalán sokan most úgy gondolják, hogy korai még ez a hír, mert a tél még javában tart, és a cikk egy nyári eseményről, a Kékszalag megrendezéséről szól. Ennek ellenére úgy gondolom, sokan szívesen olvasnak hasonló cikkeket, ezzel is érezve a tavasz érkezését.

Balatonfüredről 2011. július 14-n, 9.00 órakor rajtól el Európa leghosszabb tókerülő versenye. Annak idején, pontosan 1955-ben a Nemere II. ezt a távot 10 óra 40 perc alatt tette meg, és ez máig is a hivatalos rekord. Az 1955-s rekord eredménye még a 42. futamon is maradt annak ellenére, hogy a leggyorsabb katamaránok is versenybe szálltak.

A 2010-s év az igazán nem kedvezett a versenyzőknek, mivel nagyon nagy volt a szélcsend.

Tavaly a futamon 623 hajó vett részt, de vasárnap reggel kilencre csak 238 hajó érkezett be, vagyis 385 ellenfelet győztek le. Utolsóként a Lampedusa futott be, 18 óra 55 perces eredménnyel. A 42. Kékszalag T-Mobile győztese a NaturAqua lett, nekik is majdnem tizenhét órára volt szükségük arra, hogy teljesítsék és megnyerjék a versenyt. Mint minden évben, most is az a nagy kérdés, hogy sikerül-e a 10 óra 40 percet túlszárnyalni, vagy a közelébe kerülni.
Reméljük a természeti erők is velük lesznek, mert a vitorlázok egyik legnagyobb ellensége, a szélcsend. 

Jó szelet a vitorláknak, és drukkolunk nekik!

Címkék: kékszalag | vitorlázás

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>