2019. Szeptember 16., Hétfő

Útvonal: Sport Vitorlázás / Szörf Az ifi-vb-n bizonyíthatnak a Bihary-ikrek

Az ifi-vb-n bizonyíthatnak a Bihary-ikrek

Az ifi-vb-n bizonyíthatnak a Bihary-ikrekA magyar vitorlássport egyik legnagyobb hazai reménységei, a 420-as hajóosztályban versenyző Bihary-ikrek, Gergely és Dániel (Sailing Team Danger) idén eddig is bizonyították tehetségüket. A hazai válogatókon – Szlovénia, Velencei-tó – ugyan a kedvező széljárás eddig elkerülte őket, ám a magyar rangsorban így is a második helyen állnak, azaz a magyar vitorlás-válogatottban bérelt helyük van.

A tavaly magyar bajnoki címet, valamint az osztrák pontvadászatban ezüstérmet szerző ikerpár 2013-ban is nagy feladatok elé néz, ugyanis többek között a Cipruson rendezendő ifjúsági világbajnokságon is ők képviselhetik hazánkat.

„Az eddigi két válogatón önmagunk elvárásához képest nem szerepeltünk a legjobban, igaz, a konzervatív versenyzési taktikánkhoz a Velencei-tavi változó, kiszámíthatatlan szélirány és erő nem a legjobb társ. A szlovéniai Izolán március végén kezdődött a szezonunk, ám az elhúzódó télies időjárás, valamint a szélcsend miatt csak egynapossá vált a verseny, és az összetettben 66 hajóból a 7. helyen végeztünk, míg a magyar összegzésben másodikok lettünk. A nemrég rendezett Velencei tavi versenyen, ami kiemelt a magyar rangsor tekintetében, szintén egynaposra zsugorodott a küzdelem a szélhiány miatt. Összesen négy futamra került sor, noha az utolsót sikerült megnyernünk, végül összetettben a harmadik helyen végeztünk, így az idei rangsorban jelenleg a második pozícióban várjuk a folytatást” – elevenítette fel az idei versenyek történetét Bihary Gergely.

Sok pihenésre azonban nincs lehetőségük, hiszen egyrészt a hónap közepén a Fertő-tavon indulnak az osztrák bajnokin, valamint jön az utolsó válogató verseny a Balatonon.

„Mindenképpen bízunk a jobb szereplésben, ugyanis a Balatonon a mi konzervatív taktikánk jobban működik. Az osztrák bajnokságban a tavalyi második helyünket is szeretnénk idén megjavítani, és szeretnénk ezúttal legyőzni az osztrákok olimpiai indulásra aspiráló egységét. Persze kell is a jó forma, ugyanis a Cipruson rendezendő ifjúsági világbajnokságon is kiharcoltuk az indulás jogát, ahol szeretnénk minél jobb helyen végezni” – fogalmazott Bihary Dániel.

Egy biztos, az ikerpár távlati tervei között a riói olimpián való részvétel lebeg, és ennek érdekében már idén kipróbálják magukat a 470-es hajóosztályban, hogy a 2016-os nyári játékok válogatóin már tökéletesen kezeljék az új hajójukat.

Címkék: sport | vitorlás

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>