2020. Április 4., Szombat

Útvonal: Sport Vitorlázás / Szörf Balatonalmádiban a Soling-bajnokságon az osztály legjobbjai várhatók

Balatonalmádiban a Soling-bajnokságon az osztály legjobbjai várhatók

Vitorlásverseny 20112011. április 16-22 között a Magyar Vitorlás Szövetség Balatonalmádiban rendezi az első nemzetközi vitorlás versenyt. A Magyar Köztársaság 2011. évi Nyílt SOLING Bajnoksága és egyben III. RAMADA KUPA a nemzetközi versenynaptárban is korainak számító verseny, mégis rendkívül népszerű a Soling osztályban.

A világbajnokságot a balatoni bajnokság után rendezik Németországban, így a legjobb versenyzők, akik a világ élvonalában megtalálhatók, szinte kivétel nélkül jelezték részvételi szándékukat. A rendezők feladata nem lesz könnyű, mert összesen a három kontinensről, 70-80 versenyzők érkezésére számítanak.

A tavalyi világbajnok német Koch-Koch-Boremann csapat mellett, komoly csapatok sorakoznak fel: a kanadai Peter Hall kormányozta egység, a holland Johan Offermanns, a dán Frank Lavrsen, az argentin Matias Collins, és a Uwe Steingross vezette csapatok, és  a tavi specialista Karl Haist csapatáról, és számolni kell a három osztrák csapatokkal is. Amennyiben a címvédő házigazda Wossala György-Vezér Károly-Németh Péter összetételű Európa-bajnok csapat, meg szeretné tartani tavalyi címüket, akkor igen keményen kell küzdeniük.

Érdemes felfigyelni, és szurkolni a Szűcs-Szűcs-Gyulai csapatnak is, mivel 2010-óta folyamatosan javul a teljesítményük, ezért figyelmet érdemelnek.

A versenyt szponzorálók, az AUDI és a GENERALCOM támogatásával lehetőség nyílik április 17-én és 18-án arra, hogy a versenyt a vízről lehessen megtekinteni. Előzetes bejelentkezés alapján az érdeklődők személyszállító hajókról tekinthetik meg a versenyt.

Jelentkezni, és érdeklődni:

Bakóczy Zsuzsanna - Magyar Vitorlás Szövetség - tel:06-1/460-6925,  mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Roth Gina - RAMADA Balaton - tel: 06-88/620623,   mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Címkék: Balaton | verseny | vitorlázás

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>