2019. December 12., Csütörtök

Útvonal: Sport Vitorlázás / Szörf

Vízisportok

A Nemere a Sirocco előtt

KékszalagA tihanyi cső előtt szokásos párviadalát vívja a Nemere II. és a Sirocco. Mindketten vitorláznak be a csőbe, a Nemere a szél alatt, a sekély víz határán halad és ezzel vezet  jó ötven méterrel. Eléggé úgy tűnik, hogy többen a vitorlázók közül tisztába vannak a hajózási útvonallal és a víz mélységével és eszerint hajóznak. Bő egy kilométerrel a Nemere mögött az 50-es cirkáló a Csillag II. a Schömer család legendás hajója.
Bővebben...

Hamarosan rajtol a 43. Kékszalag Vitorlás verseny + program

KékszalagAlig egy hét és elindul európa leghosszabb távú tókerülő versenye. A Kékszalag eseménysorozat július 13-án kezdődik a Kékpántlikával. A hagyományokkal szakítva, csütörtökön rajtol a Kékszalag mezőnye a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred távon. A szél függvényében a legjobbak befutására csütörtök este és éjjel számítanak az erre az alkalomra kivilágított célvonalon a balatonfüredi móló előtt.
Bővebben...

Elmarad a hétvégére tervezett Balaton-átúszás

Balaton átúszásA Balaton-átúszás szervezőbizottsága a mai napon a hétvégére várható kedvezőtlen időjárásra tekintettel úgy döntött, hogy a július 2-ra meghirdetett eseményt elhalasztja, így az új időpont július 23. lett. A körülmények idén sem kedveznek az úszni vágyóknak.
Bővebben...

Idén egy nappal korábban rajtol a Kékszalag

KékszalagJúlius 14-én, csütörtökön 9.00 órakor elrajtol a legnagyobb magyar vitorlásverseny, a Kékszalag a Balatonfüred előtti rajtvonalról. A Kékszalagot immár negyedik alkalommal az ifjúsági verseny, a Kékpántlika előzi meg, július 13-án, melyet idén az Audi Kupáért vívnak. A Balatonfüred- Tihany-Balatonfüred távon a vitorlás utánpótlás fiatal reménységei küzdenek meg a leggyorsabb hajó címéért.
Bővebben...

„Háború” lesz a csónakosok és a vitorlázók között ?

MotorcsónakValó igaz sok a motorcsónak a Balatonon, ezért sokan azt gondolják, hogy már nem él az a rendelet, mely megtiltja, hogy magáncélra motorcsónakot használjanak a nyaralók. A hajók közlekedését a vízi közlekedésről szóló 2000. évi XLII törvény szabályozza (Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szerint). A törvény kimondja, hogy a Balatonon belső égésű motorral hajtott kishajót vagy csónakot használni tilos.
Bővebben...

Együtt a Fehér Szalag és Classic Round

FehérszalagSzombaton a Balaton keleti medencéjéből elrajtol a leghosszabb távú nagyhajós verseny, a Fehér Szalag – NJL Nagydíj. Amellett, hogy idén a regattával már 14. alkalommal emlékeznek Izsák Szabolcsra, másodszor kerül sor a Classic Roundra. Ez a verseny az 1945 előtt készült, eredeti tervek alapján megépített hajók versenye.
Bővebben...

A világ leglátványosabb vitorlás versenye Magyarországon!

F18200 hajó, világklasszis versenyzők, elképesztő tempó, akció, lenyűgöző látvány – katamarán VB, az év sporteseménye! A Balatonfüredi Yacht Club, valamint a rendezvény főszponzora, a Groupama Garancia Biztosító jóvoltából újabb nagyszabású verseny megrendezésével kapcsolódhat be hazánk a világ vitorlás sport-elitjének vérkeringésébe. 2011-ben a vitorlás sport honi fellegvára, Balatonfüred ad otthont a hazánkban első ízben elstartoló katamarán világbajnokság mezőnyének.
Bővebben...

Balaton-átúszás 2011

Balaton átúszás 2011Idén a Balaton-átúszás 2011. július 2-án szombaton kerül megrendezésre, melynek résztvevői a révfülöpi kikötőből indulnak, majd a boglári Platán strandra érkeznek. Nevezni Révfülöpön, a labdarúgópályán lehet. A Táv 5200 m, és az elrajtolás reggel 8.00 órától délután 14.00 óráig történik.
Bővebben...

Májustól újabb vízi sport tombol a Balatonon

SzörfIdén a tihanyi szörfiskolában egy újabb vízi sportot lehet kipróbálni, melynek a neve: a hawaii eredetű Stand Up Paddle. Ez a sport a szörf egy ősi változata, Hawaii-szigeteki gyökerekkel (ottani nyelven a neve Hoe he’e nalu).
Bővebben...

5. oldal / 6

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>