2019. December 5., Csütörtök

Útvonal: Sport Vitorlázás / Szörf

Vízisportok

A Balatonból kimentett szörfösnek „mákja” volt

SzörfTöbb mint valószínű, hogy egy bejelentőnek köszönheti az életét az a szörfös, akit hétfőn kora este a Balatonkenesei Vízirendészeti Rendőrőrs járőrei mentettek ki a vízből. A 31 éves veszprémi férfi Balatonalmádi partjától kb. 400 m távolságban volt, de a viharos szél miatt nem tudott felszállni a szörfjére, és így nem tudott kijutni a partra. A bejelentés után az erős északi szél ellenére, melynek az ereje elérte a 60-80 km/óra sebességet is, a vízirendőrök 10 perc alatt a helyszínre érkeztek.
Bővebben...

Balatonalmádiban a Soling-bajnokságon az osztály legjobbjai várhatók

Vitorlásverseny 20112011. április 16-22 között a Magyar Vitorlás Szövetség Balatonalmádiban rendezi az első nemzetközi vitorlás versenyt. A Magyar Köztársaság 2011. évi Nyílt SOLING Bajnoksága és egyben III. RAMADA KUPA a nemzetközi versenynaptárban is korainak számító verseny, mégis rendkívül népszerű a Soling osztályban.
Bővebben...

Ifjú Schirilla György a Balaton rozmárja

Ifj. Schirilla GyörgyBalatonalmádiban vasárnap délután megtartották a Téltemetői mulatságokat. A műsorra sokan kíváncsiak voltak, ezért több százan jöttek le a Balaton partra. A műsor programjaként először a Kisze bábúra írták fel az üzeneteiket a gyerekek, és a felnőttek, majd a rendezvény vendége Ifjú Schirilla György meggyújtotta a kiszebabát, és az "ördöggel" közösen elégették a telet szimbolizáló bábút, ezzel elbúcsúztatták a telet.
Bővebben...

Raffica VSE fotókiállítása Balatonfűzfőn

RafficaBalatonfűzfőn a Művelődési Központ Kiállító termében 2011. február 23-án megnyílt a Raffica VSE fotókiállítása, melyet nagy érdeklődés kísért. A kiállításon szereplő fotókat Németh Erika és Szántó Áron készítette, melyeket 2011. március 17-ig tekintheti meg a nagyközönség.
Bővebben...

„Boglári Balin” Próbateljesítés

ÚszásSomogy megyében, Balatonbogláron február1-től április 30-ig meghirdették a Nyílt Uszodai Napokat, mely az elmaradt Balatonátúszás pótló lenne, mivel a rossz időjárás miatt 2010-ben nem tudták megtartani az évek óta meghirdetett Balatonátúszási napot.
Bővebben...

Folytatódik a DN Országos Bajnokság Balatonfűzfőn

DNTökéletes a jég kb. 15 cm-es, ezért Balatonfűzfő a DN Országos Bajnokságra január 29-én és 30-án szeretettel várja a versenyzőket, és a verseny iránt érdeklődőket. Tulajdonképpen mit is kell tudni a DN bajnokságról, vagy egyáltalán magáról a Dn-ről? A DN egy jégvitorlás osztály, mely a világon a legnépesebb tábort mondhat magáénak.
Bővebben...

A 43. Kékszalag 2011. július 14-én rajtol Balatonfüredről

KékszalagTalán sokan most úgy gondolják, hogy korai még ez a hír, mert a tél még javában tart, és a cikk egy nyári eseményről, a Kékszalag megrendezéséről szól. Ennek ellenére úgy gondolom, sokan szívesen olvasnak hasonló cikkeket, ezzel is érezve a tavasz érkezését.
Bővebben...

Válasszon matrózt! - avagy ki a sztár a fedélzeten?

Válasszon matrózt! - avagy ki a sztár a fedélzeten?Csípős hideg, szitáló köd, a szikrázó ég kékjét eltorlaszoló, szürke felhők. Pár hónap azonban, s itt a jó idő. S ha július, akkor Balaton, vitorlabontás és Kékszalag! A patinás tókerülő verseny, amellett, hogy a vitorlás társadalom szívdobbanása, mára olyan nívós társadalmi, közéleti eseménnyé nőtte ki magát, amelyről nem illik lemaradni. Tudják ezt a hazai sztárvilág jeles képviselői, akik jövőre is emelik a nagydíj színvonalát. Ám a 42. Kékszalagon – bár a hangulat szokásosan briliánsnak ígérkezik – új szelek is dagasztják majd a vitorlákat. 2010-ben például már katamaránokkal is lehet nevezni.
Bővebben...

A kulisszák mögött ...

Szeretnék pár mondatban áldozni a Balatonalmádiban megrendezett hosszútávúszó EB önkéntes segítőinek oltárán, és köszönetet mondani Nekik nagyszerű munkájukért! Legalább itt, és legalább Mi! Lelkesedésükkel és a sport iránti tiszteletükkel segítették a rendezők munkáját, hogy minden gördülékenyen menjen, és a versenyzőknek igazán csak a versenyre kelljen koncentrálniuk.
Bővebben...

6. oldal / 6

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>