2020. Április 5., Vasárnap

Útvonal: Sport Vitorlázás / Szörf Folytatódik a DN Országos Bajnokság Balatonfűzfőn

Folytatódik a DN Országos Bajnokság Balatonfűzfőn

DNTökéletes a jég kb. 15 cm-es, ezért Balatonfűzfő a DN Országos Bajnokságra január 29-én és 30-án szeretettel várja a versenyzőket, és a verseny iránt érdeklődőket. Tulajdonképpen mit is kell tudni a DN bajnokságról, vagy egyáltalán magáról a Dn-ről? A DN egy jégvitorlás osztály, mely a világon a legnépesebb tábort mondhat magáénak.

Az IDNIYRA (Internationational DN Ice Yacht Racing Association) a hivatalos szervezete, mely 9000 taggal rendelkezik, ebből 5000 Észak Amerikában és 4000 Európában van. Tag szervezetük 20 országban található. Nevét a DN elnevezést a Detroit News újságról kapta, mivel ez az újság volt az, amelyik annak idején kiírt egy  pályázatot egy otthon könnyen megépíthető, és szállítható jégvitorlás tervezésére("one-design") az adott feltételekkel:

Vitorla felület: 60 négyzetláb (5,6 négyzetméter)
Hossz: 12 láb (3,6 méter)
Test szélessége: 21 hüvelyk (0,5 méter)
Árboc hossza: 16 láb (4,8 méter)
Híd hossza: 8 láb (2,4 méter)
Korcsolák száma: 3 (1 kormány korcsolya, 2 oldal korcsolya)
Test anyaga:fa
Súly: kb. 50 kg
Elérhető sebesség: a szélsebesség 3-5-szöröse
A rendezők és versenyzők remélik, hogy szél is lesz.

A versenyen mindenki saját felelősségére vitorlázik!

Címkék: Balaton | jég | sport | vitorlázás

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>