2020. Április 4., Szombat

Útvonal: Sport Vitorlázás / Szörf Kopár István Balatonalmádi vendége volt

Kopár István Balatonalmádi vendége volt

Kopár IstvánA neves vitorlázó vasárnap Balatonalmádiban vendégeskedet, ahol beszélt önmagáról, családjáról a vitorlázásról,- annak szépségéről és szeretetéről. A híres vitorlázó előadása során bemutatta a közeljövőben megjelenő könyvét, melynek címe: Kopár István a Kihívás, a Szilas pataktól a Connecticut folyóig.

A könyv a jövő héten kerül a nyomdába, és ha minden jól megy, akkor a Tavaszi Könyvvásárra meg is jelenik. A könyv 300 írott oldalból és 250 fotóból fog állni. Kopár István előadása során kb. egy tíz perces filmet is levetített, mely 1992-től egészen 1995-ig felölelő időszakot mutatta be, majd a résztvevők egy DVD-t tekinthettek meg mely a megjelenő könyv melléklete lesz. A DVD-ről csodálatos felvételeket lehetett látni a 11 hónapig tartó Földkörüli versenyről. Kopár Istvánnak két lánya van, az egyik orvostanhallgató, aki a Connecticut folyó mellet él,- innét a könyv kötődése. A másik lánya igen érdekes pályát választott, ő az Amerikai haditengerészet második évfolyamos hallgatója.

Az előadás végén a vitorlázó beszélt a Balaton jövőjéről és annak megóvásáról is. Elmondása szerint az egyik legnagyobb probléma, hogy a tó medrét nem kotorják, ami igen fontos feladat lenne, mert a hordalék lerakodik. Amennyiben ezt nem teszik meg, úgy a Balaton fel fog töltődni.

Címkék: Balatonalmádi | vitorlázás

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>