2020. Április 4., Szombat

Útvonal: Sport Vitorlázás / Szörf Viharos szél megtépázta a Kékszalag mezőnyét

Viharos szél megtépázta a Kékszalag mezőnyét

KékszalagPéntek virradóra megérkezett a hidegfront, melyet hatalmas vihar követett. Az erős viharos szél igencsak megtépázta a 43. Kékszalag vitorlaverseny mezőnyét. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de hajókat még a mai napon is mentették.

A viharos szél a Balaton teljes területére kiterjedt, emiatt több hajó elsüllyedt. A kirendelt mentőmotorosok, a vízirendőrség és a mentőszolgálat kitartó és áldozatos munkájának köszönhető, hogy személyi sérülés nem történt. Ennek ellenére még most is sok hajó víz alatt van, és várja a mentést. Sajnos a szél nem igazán csendesül, ezért a hajók mentése elhúzódik.  A 43. Kékszalag Telekom Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásversenyt Litkey Farkas kormányozta, Budapest Bank Lisa nyerte.

Idén sem sikerült megdönteni 1955-ben felállított, 10 óra 40 perces csúcsot. A győztes hajó 12 óra 30 perc alatt ért célba.

Címkék: Balaton | kékszalag | verseny | vitorlázás

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>