2019. December 13., Péntek

Útvonal: Sport Vitorlázás / Szörf A Balaton-átúszás programszervezői is csatlakoznak

A Balaton-átúszás programszervezői is csatlakoznak

A Balaton-átúszás programszervezői is csatlakoznakA Balaton-átúszás 2015 program programszervezői is csatlakoznak a klímavédelmi kampányhoz - mondta Szántó László, az Aranyhíd Balaton-átúszó Sportklub elnöke szerdán, miután fogadta őt Áder János államfő.

A sportklub elnöke a Sándor-palotában a találkozó után újságíróknak elmondta, nagy örömmel csatlakoztak a köztársasági elnök kezdeményezéséhez, és úgy gondolja, hogy a Balaton-átúszás nagyon jó alkalom egy ilyen kampány népszerűsítéséhez.
Hozzátette: programszervezőként nagy a felelősségük, hiszen tízezer ember testi épségéért felelnek az úszás során, a biztonság az első és legfőbb szempont, és csak optimális időjárási helyzet esetén rajtolhatnak el a versenyzők.
Szántó László ezzel kapcsolatban jelezte, az időjárási helyzetek miatt az elmúlt tíz évben mindössze egyszer tudták lebonyolítani a versenyt az első meghirdetett időpontban, a többi esetben mindig halasztani kellett a rajtot az időjárás miatt. "Ez a klímaváltozásnak is köszönhető, és a Balatonon is ezt a fajta változást lehet tapasztalni" - jegyezte meg.
A sportvezető hangsúlyozta, a Balaton-átúszás napján lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek, hogy csatlakozzanak a köztársasági elnök által útjára indított klímavédelmi felhíváshoz. A szervezők célja, hogy minél többen megismerjék a klímaváltozás hatásait, és mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a sportbarátok és hozzátartozóik keressék a lehetőséget a csatlakozásra - tette hozzá Szántó László.
Magyarországon május elején kezdte meg működését Áder János államfő kezdeményezésére az a honlap, amelyen keresztül a klímaváltozás elleni összefogást támogathatják a magyarok. Az elobolygonk.hu honlapon regisztrálók csatlakoznak az Al Gore volt amerikai alelnök által indított kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy egymilliárd támogatót szerezzen a párizsi klímacsúcs előtt. A honlap amerikai "anyaoldala" a www.liveearth.org.
Legutóbb Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár Magyarországnak küldött videóüzenetében azt hangsúlyozta, hogy az idei évnek a globális összefogás évének kell lennie annak érdekében, hogy fenntarthatóbb jövőt biztosítsunk mindenki számára. Üzenetében hozzátette, a decemberben Párizsban megrendezendő klímacsúcson a kormányoknak történelmi lehetőségük nyílik arra, hogy véglegesítsenek egy jelentőségteljes és egyetemes klímamegállapodást.

Fotó: Áder János köztársasági elnök (j) fogadja Szántó Lászlót, az Aranyhíd Balaton-átúszó Sportklub elnökét, a 2015. évi Balaton-átúszás főszervezőjét a Sándor-palota Tükörtermében 2015. június 24-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Címkék: Balaton

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>