2019. December 12., Csütörtök

Útvonal: Sport Vitorlázás / Szörf Dombi Rudolf: „Jöhet a nagy vitorláskaland”

Dombi Rudolf: „Jöhet a nagy vitorláskaland”

Dombi Rudolf: „Jöhet a nagy vitorláskaland”Immár második alkalommal rendezi meg december 31-én a Balatonlellei BL Bavaria Yachtclub a II. Szilveszteri Porsche M5 – Audi Regattát. A nem mindennapi óévbúcsúztatón a versenyzők valamennyien a Bavaria Cruiser 32 Avantgarde típusú hajókkal szállnak vízre. Dombi Rudolf, a 2012-es londoni olimpia kajakos olimpiai bajnoka ott lesz a rajtnál, és bízik benne, a győzelmet kizárólag az élsportolók által irányított hajó nyeri, mert nem szeret veszíteni.

A Balatonlellei BL Bavaria Yachtclub vezetői idén is megrendezik a II. Szilveszteri Porsche M5 - Audi Regatta Vitorlásversenyt. A meglehetősen egyedi óévbúcsúztatón idén egy médiahajó mellett élsportolókból álló legénységgel is versenybe száll egy vitorlás. Nos, az már biztos, hogy London kajak páros olimpiai bajnoka, Dombi Rudolf ott lesz a hajón.

„Nagyon megtisztelő számomra, hogy részt vehetek ezen a kétségkívül egyedi versenyen. Bevallom, nagyon megszerettem a vitorlázást, ám eddig ilyen hajón még nem szelhettem a hullámokat. Nagyon komolyan veszem majd a versengést, hiszen semmiben sem szeretek veszíteni, így mindenképpen a győzelemért hajtunk majd a csapatunkkal. Remélem, fantasztikus élményekkel fogok gazdagodni, jöhet a nagy vitorláskaland” – jelentette ki Dombi Rudolf, aki kedvesét is magával viszi Balatonlellére.

Dombi Rudolf: „Jöhet a nagy vitorláskaland”

A II. Szilveszteri Porsche M5 - Audi Regattán címvédőként rajthoz álló Király Zsolt és csapata, a Raffica Team természetesen ismét a győzelem igényével indul.

„Idén abszolút profikkal, a versenycsapatommal állok rajthoz, így fő célunk nem is lehet más, mint a címvédés. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a fajta óévbúcsúztatást a Balatonon, és kifejezett kultusza lehet mind a versenynek, mind pedig annak, hogy kizárólag Bavaria 32-es hajókkal lehet a regattára nevezni. Nagyon örülök annak, hogy ismert élsportolók is a mezőnyben lesznek, mert ez külön motivációt jelent számunkra, hogy egy londoni olimpiai aranyérmest győzhetünk le, ráadásul olyat, akinek igencsak van köze a vízhez” – fogalmazott Király Zsolt.

A verseny – melynek vízi biztonságát a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata felügyeli – a selejtezőkkel kezdődik, ahonnan többkörös futam után az első két hajó egyenes ágon jut be a nagydöntőbe, míg a 3. és 4. helyen célba érkezők a kisdöntőben folytatják. Hogy a családtagok se unatkozzanak, a versenysátorban és az étteremben is on-line, a Snewisport közvetítésével élőben követhetőek a versenyben lévő hajók.

A belépés a BL Bavaria Yacht Clubba a verseny ideje alatt a nézők és az érdeklődők számára ingyenes. Ráadásul attól még, hogy valaki nem szeretne a vitorlásversenyen indulni, még az egyéb megmérettetésekbe, mint például a főzőverseny, nyugodtan benevezhet.

Részletes program

2014. december 30., Kedd
Egész nap
Pörkölt- és forralt bor főzőverseny
Játszóház és gyermekmegőrző mozival
Csocsó és squash bajnokság
Szauna szeánszok
15:00–20:00 Nevezés, regisztráció
12:00-15:00 Edzés 2 hajóval a II. Szilveszteri Regattára – csak az előnevezett csapatok számára!
Este: Gyilkosság a Vacsorán- interaktív vacsora színház

2014. december 31., Szerda
Játszóház és gyermekmegőrző mozival
Csocsó és squash bajnokság
07:00–08:45 Nevezés, regisztráció
08:45 Kormányos értekezlet
09:15 Kihajózás
10:00 Első rajt
16:30 Befutási szintidő
17:00 Eredményhirdetés, díjkiosztó

Címkék: vitorlás

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>