2019. December 5., Csütörtök

Útvonal: Sport Vitorlázás / Szörf Gyutai Adrián – száguldás, ezúttal vízen

Gyutai Adrián – száguldás, ezúttal vízen

Gyutai Adrián – száguldás, ezúttal vízenImmár második alkalommal rendezi meg december 31-én a Balatonlellei BL Bavaria Yachtclub a II. Szilveszteri Porsche M5 – Audi Regattát. A nem mindennapi óévbúcsúztatón a versenyzők valamennyien a Bavaria Cruiser 32 Avantgarde típusú hajókkal szállnak vízre. Hazánk egyik legjobb gyorsasági motorversenyzője, Gyutai Adrián is ott lesz a rajtnál, és a rijekai, valamint a pannoniaringi pályán idén körrekordot elért paksi fiatalember természetesen itt sem adná alább a győzelemnél. A rendezvény névadó szponzora az új Audi TT modellt viszi el Balatonlellére.

A Balatonlellei BL Bavaria Yachtclub vezetői idén is megrendezik a II. Szilveszteri Porsche M5 - Audi Regatta Vitorlásversenyt. A meglehetősen egyedi óévbúcsúztatón idén egy médiahajó mellett élsportolókból álló legénységgel is versenybe száll egy vitorlás. Nos, az már biztos, hogy a korábbi Alpok-Adria-győztes, többszörös magyar bajnok gyorsasági motorversenyző, Gyutai Adrián is ott lesz a hajón. A Nem Olimpiai Sportágak programjának nagykövete már meg is kezdte a felkészülését a nagy megmérettetésre.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy részt vehetek egy ilyen vitorlásversenyen, hiszen ilyenben még soha nem volt részem. Annak is örülök, hogy olyan kiváló sportolókkal lehetek egy csapatban, mint az olimpiai bajnok kajakos, Dombi Rudolf. Biztos vagyok benne, hogy a kapitányunk is profi lesz, és igyekszem majd mindent megtenni, hogy aktívan részt vegyek a versenyzésben. Jó lenne minél előrébb végeznünk, és ennek érdekében az elméleti felkészülésemet már el is kezdtem. Főszerelőm, Bájó nagyon ért a vitorlázáshoz, így tőle nagyon sok hasznos tanácsot kapok. Szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy részt vehetek a Szilveszteri Regattán, és igyekszem kiélvezni ezt a nem mindennapi élményt” – jelentette ki Gyutai Adrián, aki Dombi Rudolfhoz hasonlóan a kedvesével érkezik majd Balatonlellére.

Gyutai Adrián – száguldás, ezúttal vízen

A II. Szilveszteri Porsche M5 - Audi Regatta névadó szponzora igazi meglepetéssel készül a nem mindennapi óévbúcsúztatóra. Amíg a vízen zajlik a nagy vitorláspárbaj, addig a parton a Porsche M5 ezúttal egy igazi nagyvadat állít ki a partra: a legújabb Audi TT modellt.

„Egy olyan kezdeményezés mellé álltunk oda, amely sikerre van ítélve. Ráadásul számunkra nagyon szimpatikus, hogy ezzel a rendezvénnyel összefogják még az év végén is a vitorlástársadalmat, valamint a biztonságra is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők. A jövőt szeretnénk közösen építeni, és úgy döntöttünk, idén az új Audi TT lesz a viadal védnöke. Egy olyan autó, amelyre büszke lehet Magyarország, Győr városa, valamint maga az Audi” – fogalmazott Szilasi Horváth Csaba értékesítési vezető, aki a szárazföldről szurkolja végig a regattát.

A verseny – melynek vízi biztonságát a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata felügyeli – a selejtezőkkel kezdődik, ahonnan többkörös futam után az első két hajó egyenes ágon jut be a nagydöntőbe, míg a 3. és 4. helyen célba érkezők a kisdöntőben folytatják. Hogy a családtagok se unatkozzanak, a versenysátorban és az étteremben is on-line, a Snewisport közvetítésével élőben követhetőek a versenyben lévő hajók.

A belépés a BL Bavaria Yacht Clubba a verseny ideje alatt a nézők és az érdeklődők számára ingyenes. Ráadásul attól még, hogy valaki nem szeretne a vitorlásversenyen indulni, még az egyéb megmérettetésekbe, mint például a főzőverseny, nyugodtan benevezhet.

Részletes program

2014. december 30., Kedd
Egész nap
Pörkölt- és forralt bor főzőverseny
Játszóház és gyermekmegőrző mozival
Csocsó és squash bajnokság
Szauna szeánszok
15:00–20:00 Nevezés, regisztráció
12:00-15:00 Edzés 2 hajóval a II. Szilveszteri Regattára – csak az előnevezett csapatok számára!
Este: Gyilkosság a Vacsorán- interaktív vacsora színház

2014. december 31., Szerda
Játszóház és gyermekmegőrző mozival
Csocsó és squash bajnokság
07:00–08:45 Nevezés, regisztráció
08:45 Kormányos értekezlet
09:15 Kihajózás
10:00 Első rajt
16:30 Befutási szintidő
17:00 Eredményhirdetés, díjkiosztó

Este pedig fantasztikus szilveszteri buli!
Gálavacsora
Tombola értékes nyereményekkel
Élőzene - fellép az In Diretta zenekar

Címkék: vitorlás

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>