2019. December 6., Péntek

Útvonal: Sport Vitorlázás / Szörf Harmincadik Balaton-átúszás szombaton

Harmincadik Balaton-átúszás szombaton

BalatonHa az időjárás is úgy akarja, július 7-én bonyolítják le a világ egyik legnépszerűbb úszórendezvényét, a 30. Balaton-átúszást, amelyen idén ötödik alkalommal a neves ökölvívó, Erdei Zsolt is részt vesz.

Szombaton kerülhet sor a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres táv teljesítésére, ha addig nem változnak a jelenlegi időjárási viszonyok. A szervezőbizottság elnöke, Szántó László a keddi sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy az előrejelzések szerint az adott napon várhatóan 32 fokos lesz a levegő hőmérséklete, míg a víz hőfoka 26-28 fokos lesz. Végleges döntést csütörtökön hoznak, de úgy tűnik, a korábbi évektől eltérően 2012-ben az első kijelölt időpontban meg tudják tartani az úszóversenyt, és nem lesz szükség annak többszöri elhalasztására.

Idén nyolc-kilencezer nevezőt várnak, akik reggel 7 órától 13.30-ig nevezhetnek a révfülöpi futballpályán. A jelentkezők többsége általában lelkes amatőr, mindössze 6 százalékuk az, aki élsportolónak számít. A szervezők elmondása szerint évről évre több a női nevező, és mozgáskorlátozott sportolók is nekivágnak az 5,2 kilométeres távnak. Mivel a Balaton-átúszás résztvevőinek biztonságát minden körülmények között szavatolni kell, ezért az úszókat kétezer fős csapat 160-180 vitorlásból, hajóból és motorcsónakból álló úszófolyosóról vigyázza, ezen kívül vízirendőrök is folyamatosan szemmel tartják a résztvevőket.

A keddi sajtótájékoztatón Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnokunk is jelen volt, aki elmondta, hogy immár az ötödik Balaton-átúszására készül, amit azért tart fontosnak a nyilvánosság előtt elmesélni, hogy ezúton is felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára.

Címkék: átúszás | Balaton

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>