2019. December 6., Péntek

Útvonal: Sport Vitorlázás / Szörf Litkey Farkas győzött a Fehér Szalagon

Litkey Farkas győzött a Fehér Szalagon

 Litkey Farkas győzött a Fehér Szalagon A tizenegyszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas új DC35 katamaránjával győzött a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj vitorlásversenyen.

 

A Magyar Vitorlás Szövetség szombati közleménye szerint a Kékszalag előtti "bemelegítő" viadalon a második helyen a Józsa Márton kormányozta Fifty-fifty, harmadikként pedig a Vándor Róbert vezette RSM DTM katamarán zárt. "Elsősorban a hajónk sebességére ügyeltünk, s biztató jel, hogy ellenfeleinkhez képest tartani tudtuk az előnyt. A középszélben jól ment a hajó, legnagyobb sebességünk mintegy 14 csomó volt" - nyilatkozta Litkey Farkas a kekszalag.hu-nak.

A Kékszalag rajtja csütörtökön 9 órakor lesz, amikor a Balatonfüred és Zamárdi közötti mintegy hét kilométeres rajtvonalon sorakoznak majd fel a résztvevők. A jelenlegi abszolút időrekordot a Fifty-fifty nevű kétárbocos, kéttestű, magyar fejlesztésű hajó tartja, amely tavaly 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt teljesítette a Balatonfüred-Balatonkenese-Keszthely-Balatonfüred távot.

Címkék: vitorlás

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>