2020. Április 7., Kedd

Útvonal: Szabadidő Kultúra 191. Anna-bál

191. Anna-bál

191. Anna-bál170 év hagyományát őrző mulatság Vörösmarty, Jókai és Blaha Lujza örökében. Július 23-án Anna-bál hagyományosan az Anna Grand Hotel patinás termeiben és kertjében, hatszáz vendéggel.

 

Akik nem jutnak be a bálra, azok sem maradnak programok nélkül, Anna Fesztivál a városban egy héten keresztül.

Már minden jegy elkelt az idei 191. Anna-bálra, a legolcsóbb belépő 55 ezerbe a legdrágábbak 70 ezer forintba kerültek. Először a bálok történetében sétálójegyeket is lehetett váltani, így több mint hatszáz vendég vesz részt a társasági eseményen.

Ezúttal is a Vaszary-villa kertjében gyülekeznek a vendégek és onnan indul majd a zenés menet, itt akasztják a hölgyek nyakába a herendi porcelán szíveket, amelyek ezúttal a kagyló belsejét megidézve, gyöngyház lüszter színűek lesznek.

Zoób Kati révén új arculatot kap a bál, a szépek bemutatásakor az Anna Grand Hotel homlokzata szinte operaházi díszletként funkcionál majd, egyáltalán, a korábbiaknál nagyobb figyelem jut az elsőbálozó lányokra.

A bál szépét és udvarhölgyeit a zsűri választja meg, de a legszebb 15 lányt, a hagyományokhoz híven, a báli közönség szavazza meg.
Két szívhalászat is várja a vendégeket a bál előestéjén, a kikötőből ismét kifut a Jókai hajó fedélzetén a szép lányokkal, késő este pedig hangulatos programnak ígérkezik a Vitorlás tér előtti öbölben rendezendő zenés látványszínházi est. Krúdy Gyula novellája elevenedik meg ismét tehát, amelyben vízbe dobott férfi nevekkel feliratozott fa-szíveket kellett kihalászni a hölgyeknek a Balatonból, hogy megtudják ki lesz a báli táncpartnerük.

A tavalyi bál szépe, Boór Bettina délután fél hatkor lovas hintón körbejárja a várost, ez lesz a bál felvezetése, majd 18.30-kor megkezdődik a közönség ünnepélyes bevonulása a bál helyszínére. A város idén is minden 18 éves balatonfüredi hölgynek meghívót küldött, várhatóan tíz füredi első bálozó lány vesz részt az esten. Az Operaház balettművészei táncolják a palotást. A bál szépét és két udvarhölgyét éjfél előtt fél órával mutatják be, ők másnap délelőtt tíz órakor a Kisfaludy Színpadon is láthatók lesznek, majd lovashuszár kísérettel sétakocsikáznak a városban.
Az Anna-bál estjén a reformkori hangulatot a hagyományőrzők elevenítik fel a Balaton-parton, este 11 órától pedig utcabál lesz a Vitorlás téren.

Az Anna Fesztivál részletes programja itt.

Az eseményhez ezúttal is kapcsolódik prímásverseny, népzenei hegedűsök mérik össze a tudásukat. A tizenkét, ifjú, népzenei hegedűs a Kisfaludy Galériában verseng majd a legjobb prímás díjáért. A verseny nyilvános, ide is várják a közönséget, a legjobb produkciók pedig a Gyógy téren felállított nagyszínpadon rendezendő gálakoncerten hallhatók majd.

Idén is megrendezik a szívkórház előtti téren az Operagálát, előtte egy nappal a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel, vasárnap este az egész rendezvénysorozat zárásaként pedig a Gyógy téren operafilm vetítés lesz. Az Operagálán csak Verdi művek hangzanak el. Az est házigazdája: Ókovács Szilveszter. Szólót énekel: Keszei Bori, Gál Erika, Rendes Ágnes, László Boldizsár és Fokanov Anatolij.

A bál történetét bemutató film itt érhető el.

Mintegy hetven, zömében nyolc fős asztal várja a vendégeket, akik ezúttal is birtokba vehetik a szálló díszkertjét.

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>