2020. Április 5., Vasárnap

Útvonal: Szabadidő Kultúra Betlehemi szoborkompozíció Balatonalmádiban

Betlehemi szoborkompozíció Balatonalmádiban

BetlehemiBalatonalmádiban felavatták a város új nevezetességét, az életnagyságú betlehemi szoborkompozíciót. A szobrokat Nagy András népi fafaragó iparművész készítette, az egészségház építkezése során kivágott fákból. Az alkotást Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke és Szabó János Balatonalmádi, Vörösberény és Alsóörs római katolikus plébánosa áldotta meg.

Az ünnepélyes átadáson Keszey János polgármester köszöntötte a megjelenteket, beszélt a közelgő karácsony ünnepéről annak fontosságáról. Az átadás során a polgármester méltatta Nagy András fafaragó iparművész egyszerű és tiszta kompozícióját, majd megköszönte azt. „A mi Betlehemünk pont ennek az egyszerűségnek a közvetítésére alkalmas úgy, hogy közben átadja a szeretet és megváltás üzenetét is. Hiszen majd jól tessék megnézni ezeket a figurákat. Mennyi finomság, gondosság, türelem és szeretet van az elkészítésükben. Több mint fél évig dolgozott rajta András bácsi. A bábukban testet öltött igényesség teszi széppé és méltóvá ezt a munkát”. Az est során fellépett a Kurázsi Táncegyüttes, Horváth Zsolt verkli művész és a Vörösberényi Általános Iskola diákjai.

Az átadás végén a Pannónia Kulturális Központban a Nők a Balatonért Egyesület almádi szervezetének szervezésében adventi készülődés címmel kézműves házra invitálta az érdeklődőket, majd a téren meggyújtották a máglyát.

Címkék: karácsony | ünnep

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>