2020. Március 30., Hétfő

Útvonal: Szabadidő Kultúra Dallamos varázs

Dallamos varázs

Chameleon Big Band2007. június 29.- én vette kezdetét a „Tobruki estek” című kultúr zenei program, illetve vette volna kezdetét, de erről majd később. A „Chameleon Big Band”- et 2003- ban alapították Budapesten. Az együttes az elmúlt száz év zenei stílusaiból válogat, de mint, ahogy erről weboldalukon a www.chameleonmusic.hu- n is olvashatunk, a 30-as, 40-es évek swing- klasszikusai adják a fő irányvonalat, azonban mind e mellett helyt kapnak a különböző funk, jazzrock és a latin melódiák is.

Méltán mondhatjuk el, hogy a zenekar valóban széles skálán kínál kultúrált szórakozási lehetőséget. Részt venni egy ilyen koncerten nem mindennapi élmény. Véleményem szerint az ilyen dallamok akarva akaratlanul is bekúsznak az ember fülébe, észrevétlenül oldják fel minden feszültségét, és egyszer csak azon kapja magát a tisztelt hallgató, hogy felhőtlenül jól érzi magát. Számomra ezt jelenti a zenének ezen ága. Laikusként Én így magyaráznám el, hogy mi is az a jazz.

Az, hogy Tobrukban ilyen koncertsorozatot tervez egy együttes, Engem személy szerint meglepett…..nem ez volt az elmúlt évek tapasztalata. Azonban, amikor leültem beszélgetni az együttes művészeti vezetőjével, Bálint Rezsővel, szívemnek kedves véleményt hallottam Balatonfűzfő városának e kicsi, ám annál szebb településéről. Hosszú évek óta ismeri környékünket, saját bevallása szerint félig itt nőtt fel, szereti és tiszteli.

Kérdésemre, hogy miért pont Tobrukban és nem más kicsit nagyobb és népszerűbb Balaton parti városba vitték produkciójukat, azt felelte, hogy szerintük itt igény van a kultúrált szórakozásra, mind a helyiek, mind pedig a nyaralók körében. A strandot már régebben a szívébe zárta, nagyon alkalmasnak látta a körülményeket, a koncertsorozat lebonyolítására. Azt hiszem mindenki nevében, mondhatom, hogy ilyen kedves bókot régen kapott Tobruk. Akkor kérdem Én,
- „Miért, miért nem vette észre szinte senki az adódó lehetőséget? Miért nem használtuk ki, hogy végre Nekünk is legyen valamink, amire büszkék lehetünk, ami ide vonzaná a tömeget, ami a miénk, lenne, és ami elsősorban értünk lett volna! Miért?

Az, hogy egy ilyen lelkes fiatalokból álló, tehetséges együttes, egy egész programsorozatot akar ide hozni, Nekünk, fantasztikus. Szinte látom magam előtt, ahogy a megadott péntek estéken, az asztalok mellett családok, barátok gyűlnek össze, és éjszakába nyúlóan beszélgetnek és minőségi társasági életet élnek miközben a már említett dallamos zene észrevétlenül, kúszik be a fülükbe és oldják fel bennük a mindennapi feszültséget. Életre szóló élmény.

Milyen jó lenne, ha megmozdulnánk, amikor valami jó történik, hiszen most, ezt a lehetőséget elvesztettük. Érdeklődés hiányában, az együttes valószínűleg többet nem lép fel Nálunk. Ehhez többet nem fűznék hozzá, remélem, nem kell!

Azért e zenei stílus rajongóinak nem kell csüggednie, mert máshol találkozhatunk a „Chameleon”- val.

Július 30.- és augusztus 18.- a között, immár negyedszer kerül megrendezésre a „Hangok hullámain” című zenei fesztivál, melynek a balatonkenesei Telekom Hotel ad otthont.

A fesztivál keretén belül, július 14.- én a kenesei Széchenyi park- ban lép fel többedmagával a „Chameleon Big Band”.

Sikerekben gazdag évet kívánunk az együttesnek!

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>