2020. Április 5., Vasárnap

Útvonal: Szabadidő Kultúra XX. Gizella Napok Veszprémben

XX. Gizella Napok Veszprémben

VeszprémA XX. Gizella Napok Művészeti fesztiválja, idén 2011. május 4-8.-a között kerül megrendezésre. A város számára ez az ünnep, az egyik legnagyobb esemény, mely a művészeti ágak összes repertoárja felsorakozik, és szinte megelevenedik a középkor.

Ezen a napon, a „királynék városa ünnepli az első királynét, Boldog Gizellát, aki Szent István királyunk párja volt. A rendezvényt ingyenesen lehet látogatni, és gyönyörködni a csodálatos kézműves munkákban. A rendezvényről és a programról április 26-án tartottak sajtótájékoztatót, a városházán. Immáron, húsz éve annak, hogy a város Gizella királynét, ünnepli, és szinte minden évben ugyanolyan programok várják a vendégeket. Azért a kulturális eseményekben vannak kisebb nagyobb változások, ilyen pl. a kibővült programok száma. Ilyenkor megmozdul a város apraja nagyja, és a műsor szervezői arra törekednek, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő műsort, hogy jól érezze magát. A rendezvény során a kirakodó kézművesek a portékáikkal, és a különböző műsorokkal igyekeznek, élettel megtöltik a város utcáit, és a tereit.

Az Óváros téren népművészeti kirakodóvásár és jelmezes történelmi felvonulás, irodalmi műsor ígér tartalmas szórakozást. A XX. Gizella Napok részletes programja itt olvasható.

Címkék: Gizella napok | kultúra | ünnep | Veszprém

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>