2020. Április 5., Vasárnap

Útvonal: Szabadidő Mulatságok B.Ú.É.K.

B.Ú.É.K.

2011Beköszöntött a 2011-s esztendő. Az év második napján talán már mindenki kipihente a karácsonyi összejöveteleket és s szilveszteri bulikat. Egy új év áll előttünk, tele új lehetőségekkel. Ilyenkor hajlamosak vagyunk fogadalmakat tenni, amelyek általában arra irányulnak, hogy önmagunkat szinte teljesen megváltoztatva egy egészen más emberré váljunk ugyan abban a testben, illetve annak módosított változatában.

Mégis az, az általános tény, hogy ezek a fogadalmak dugába dőlnek, és akár már néhány héttel az elhatározás után elfelejtjük az egészet. Miért is van ez így?

Az újévi fogadalom nem vicces szokás, vagy babona. Nagyon is tiszteletre méltó dolog, ha valaki eljut arra a szintre, hogy elhatározza változásokat tesz, annak érdekében, hogy jobb legyen az élet. Ez az elhatározás csak akkor lehet elég erős ahhoz, hogy a szándék véghezvihető legyen, hogy valóban szívünk és akaratunk legmélyéből fakad. Az, ha csupán másokat utánozva teszünk fogadalmat, nem visz minket közelebb célunkhoz, sőt csak eltávolít attól. Ugyan is, amikor az ember csalódik önmagában egyre keserűbben áll hozzá egy újabb cél kitűzéséhez.

Fontos, hogy belátható és önmagunkhoz képest teljesíthető vágyaink legyenek. Így kisebb az esélyünk a csalódásra és nagyobb valószínűséggel érhetjük el a vágyott célt. Tervünk véghezvitelében létfontosságú, hogy a célokat eleinte mindig az aktuális mai napra tűzzük ki. Később, amikor már elég erősek vagyunk, és tudjuk, hogy a végcélt bármi úton el fogjuk érni, akár két- három hétre előre is tervezhetünk.  Az álmok és a vágyak azért vannak, hogy valóra váltsuk őket. Az ember bármire képes lehet, ha a megfelelő úton, megfelelő tempóban halad. Merjünk nagyot álmodni és kezdjük el megvalósítani azt még ma!

Címkék: ünnep

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>