2020. Április 4., Szombat

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Evésre fel!

Evésre fel!

Karácsonyi menüAlig négy hét és beköszönt az év legfontosabb ünnepe, a karácsony. Több szempontból is bátran nevezhetjük a legfontosabb ünnepnek. Elsőként természetesen azért, mert ez a „Szeretet ünnepe”, másodsorban azért, mert ez a világ legnagyobb ünnepe, amely a legtöbb kultúrában is nagyjából ugyan azt jelenti. Harmadszor, mert az emberek ebben az esetben költenek a legtöbbet ajándékokra, és ebben a felsorolásban végül, de nem utolsó sorban azért, mert ez az, az ünnep az évben, amikor a legtöbbet eszünk és hízunk rövid idő alatt.

Minden kultúrában más és más a tradicionális karácsonyi menü, de a lényeg minden esetben megegyezik. Ez pedig nem más, mint hogy mindenhol „Terülj, terülj asztalkám” köré ül a család. Karácsonykor hajlamosak vagyunk mértéktelenül össze-vissza enni, minden finomságot, amit csak elénk tesznek, függetlenül attól, hogy a nap mely szakában járunk. Ilyenkor aztán felborulnak a normális, vagy éppen nem normális étkezési szokások, és mindenki elkerekedett szemmel, „nyál csorgatva” méregeti az ünnepi asztal felhozatalát.

Talán nem is olyan nagy baj ez, ha az emberek nem esszik magukat a rosszul létig. Elvégre egy jó evés könnyen összehozza a családot, barátokat. Az ünnep legfontosabb üzenete pedig az, hogy szeressük és értékeljük egymást.

Szóval, evésre fel!

Címkék: karácsony | ünnep

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>