2019. Október 20., Vasárnap

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Főzzünk együtt bográcsban!

Főzzünk együtt bográcsban!

Image 2006. szeptember 9.- én került megrendezésre a balatonfűzfői Julcsa kempingben, a „Bográcsfőző verseny”. A kiírás szerint a versenyzőknek valamilyen jellegzetesen bográcsban elkészítendő ételt kellett főzniük. Ennek megfelelően a tizenhárom csapat szinte tizenhárom fajta étellel rukkolt elő. Volt itt minden, a gulyáslevestől kezdve, a pacal pörköltön keresztül egészen a babgulyásig.

 

Kicsik és nagyok, fiatalok és idősek egyaránt bedobták a bográcsba minden tudásuk a győzelem érdekében. A főzés hivatalosan tízkor kezdődött és délután négyig volt idő befejezni a remekműveket. A tapasztaltabbak nem kapkodták el, szépen komótosan készülődtek, azonban akadt néhány túlbuzgó csapat, akik már a start után nekiláttak a munkának. A zsűri, melynek tagja volt Balatonfűzfő városának polgármestere is, folyamatosan figyelemmel kísérték a csapatok tevékenységeit. Természetesen Mi, az euBalaton csapata is részt vettünk a versenyen és azt kell, hogy mondjam bizony derekasan helytálltunk. A zsűri sajnos „csak” a hetedik helyre értékelte utánozhatatlan gulyáslevesünket, de a család, barátaink, ismerőseink és saját szerény véleményünk szerint is felülmúlhatatlanul jót főztünk. Az első helyet a Polgármesteri Hivatal csapata vitte el. Gratulálunk Nekik! Azonban azt bátran állítom minden résztvevő, és vendég nevében, hogy egyetlen helyezés vagy ajándék sem fogható ahhoz a nagyszerű élményhez, melyet a jó társaság, a hangulat és a szolid versenyzés nyújtott mindnyájunk számára.
 
Szeretnék külön köszönetet mondani a nagyszerű pogácsáért a rendezőknek.
 
Az ott készült képeket megtekintheti, amennyiben IDE kattint.

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>