2019. Március 26., Kedd

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Gyógyító gyümölcsök

Gyógyító gyümölcsök

GyümölcsökBizonyára mindenki hallott már a különböző színű gyümölcsök jótékony, gyógyító hatásáról. Ilyen az eper, piros szőlő, fekete áfonya, málna, fekete ribizli, ribizli, szeder, tőzegáfonya. Ezek a gyümölcsök pirosak, bordók és feketék, de vajon miért fontos, hogy milyen színűek?

Nos a gyümölcsökben lévő antioxidáns összetevői, jótékonyan hatnak az érrendszeri és a daganatos betegségekre, de ezen belül is a flavonoidok azok melyek gyógyító erővel rendelkeznek. A flavonoidok főleg a gyümölcsök magvában, és a héjában találhatóak. A megfelelő hatásfok függ a gyümölcs érettségétől.

A flavonoidok jótékony hatásai:  antibakteriális, antiallergén érelmeszesedést csökkentő, vírus, féreg, baktériumölő, magas E-vitamin illetve C vitamin tartalmú, és nem utolsó sorban érerősítő tulajdonsággal is rendelkezik. A kutatók szerint a flavonoidok gyógyító hatása régóta ismert, és mai napig is komoly kutatások folynak kedvező, gyógyító tulajdonságuk kiderítése végett.

Ezért érdemes ezeket, a gyümölcsöket fogyasztani, és főleg az érésük idejében.

Címkék: egészség | gyümölcs

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>