2019. December 7., Szombat

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Káptalan-Füredi retro lángos

Káptalan-Füredi retro lángos

LángososA Balaton északi partján, teszteltem az általam ismert sütödék lángosait. A tesztelés igen vegyesen sikerült,- volt olyan, amit az első harapás után máris a kukába küldtem volna. A legtöbb probléma a lángos állagával volt, inkább hasonlított egy cipő talpához, mint a kelt tésztához. 

Némelyik lángos úgy nézett ki mintha az egész napot az olajban töltötte volna, csepeg az olaj belőle.  Apropó egészség… ha már az egészségről beszélünk, akkor mindenkép meg kell említeni azokat a lángosokat, melyek gyakran használt, avas olajban készülnek. Ezek azok a lángosok, melyek álmatlan éjszakákat okoznak. Mivel én is érzékeny vagyok az ilyen dolgokra, ezért odafigyelek arra, hogy hol fogyasztok lángost.  A Káptalan-Füredi büfében készült lángos minden szempontból meg felel az elvárásoknak,- nem olajos, laza és foszlós,- ezért bátran ajánlom. Egy kerékpározás során, mert a kerékpárút arra visz, álljanak meg a strand bejáratánál lévő büfénél, és fogyasszanak el egy lángost.  

A büfé családi vállalkozásként működik, a lángos pedig retro lángos, az a lángos melyet valamikor diákként én is sütöttem egy balatoni sütödében.  Akkor nem gondoltam arra, hogy harminc év múlva keresni kell az igazi lángost,- én a Káptalan-Füredi büfében megtaláltam a régi idők lángosát.

Címkék: Balaton | lángos

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>