2020. Április 4., Szombat

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Meg van az időpont a nagy napra

Meg van az időpont a nagy napra

London2011. április 29-n pénteken lesz Vilmos herceg és Kate Middleton csodálatos esküvője a Westminster-apátság templomában, ahol az ifjú pár kb. kétezer meghívott előtt, mondhatja ki a boldogító igent. Az ceremóniát lebonyolító pap az anglikán egyházfője, canterburyi érsek lesz. Mivel ez a nap hétköznapra esik, ezért ezt a napot azonnal munkaszüneti nappá nyilvánították, hogy az alattvalók három napos hétvégével ünnepelhessék a frigyet, mert ez a dátum húsvét hétfőjét követi.

A királyi család szívesebben tartotta volna az esküvőt a nyári hónapban, de a Liberális Demokrata Párt nem támogatta a közeledő népszavazás miatt, melyen az angolok választási rendszer átalakításának javaslatáról döntenek. Az esküvő pedig elvonhatná a figyelmet eme fontos döntésről. Persze az sem lenne biztos, hogy a nyári hónap jobban megfelelne alkalomra, mert Angliában az időjárás kiszámíthatatlan.

Az, ami biztos, hogy a házasságkötés időpontja Szent Katalin napjára esik. Nem volt egyszerű összehozni az esküvő időpontját, mert a két családdal, a kormánnyal, a rendőrséggel és a meghívott magas rangú vendégekkel is egyeztetni kellett. Ott lesz Barack Obama amerikai elnök, és felesége Michelle is. Az esküvői költség nagy részét Károly herceg a vőlegény apja állja, de az ara szülei is hozzájárulnak az esküvő kiadásaihoz.

A pletykák, szóbeszédek szerint a helikopter-egység, melyben Vilmos herceg felderítő pilótaként szolgált, a fiatal pár bevonulásakor a templom felett díszrepüléssel köszönti az ifjú párt. Reméljük minden csodálatos lesz, és az ara szülei nem vártak feleslegesen hét évet a lánykérésre.

Címkék: esküvő | külföld | ünnep

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>