2019. Március 24., Vasárnap

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Spanyol „hadüzenet”

Spanyol „hadüzenet”

CigiAz eddigi legszigorúbb intézkedést hozták a dohányosok ellen Spanyolországban, mely szerint egyetlen bárban, szórakozóhelyen, étteremben, korházban, játszótéren sem szabad dohányozni. Az új törvényben az is szerepel, hogy TV adásban nem szerepelhet olyan, mint dohányzó ember, illetve cigaretta.

Korábbi 2006-ban hozott törvényben csak a munkahelyeken tiltották a dohányzást, ellenben az éttermekben a tulajdonosokat kötelezték, hogy külön teremben biztosítsák a dohányzás lehetőségét. Spanyolországban, mint Görögországban is kávéházi kultúra van, ami azt jelenti, hogy sokan ebéd után, illetve este szívesen beülnek egy kávéra, teára és mellette rá is gyújtanak. A tulajdonosok aggódnak a forgalom miatt, mert úgy gondolják, emiatt jelentős visszaesésük lehet. Az egészségügy örömmel fogadta az intézkedést, mert naponta több száz ember hal meg a dohányzás okozta betegségekben.

Nálunk is többször szigorították a dohányzás lehetőségeit, de még mindig nem eléggé, és arról nem is beszélve, hogy sokan nem is tartják azt be.

Címkék: egészség | egészségügy | külföld

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>