2019. Március 26., Kedd

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Valóban Elmozdult a Föld tengelye a földrengés következtében?

Valóban Elmozdult a Föld tengelye a földrengés következtében?

A Föld az űrbőlJapán, történelmében ez a földrengés az egyik legnagyobb katasztrófa, ami valaha is történhetett. A 8, 9 erősségű földrengésnek geológiai hatása is voltak, mert a Föld forgási tengelye elmozdult, kb. 10 centiméterrel, közölte az olasz nemzeti geofizikai kutatóintézet.

A szakemberek szerint ennek nem lesz érzékelő hatása, ami majd a későbbiekben kiderül, hogy valóban így van-e!

Talán ezek az elmozdulások azok, melyek okozzák az időjárás megváltozását? Szakértők szerint a földkéreg 400 kilométer széles és 160 kilométer hosszú területen szakadt fel, a tektonikus lemezek 18 méterrel távolodtak el egymástól. Többek közt Japán egyik legnagyobb szigete is elmozdult, mégpedig 2, 4 méterrel csúszott arrébb. Ez a földrengés sokkal nagyobb hatást gyakorolt a Föld tengelyére, mint annak idején 2004-ben a szumátriai földrengés, mert akkor csak 6 cm-el változott meg a föld tengelye.

Oroszországban és Indonéziában szintén a földrengés váltott ki vulkanikus kitörést, melynek következtésben Uszty-Kamcsatszk városát hamufelhő borította be. Indonéziában az egyik legtevékenyebb vulkán, a Karangetang tört ki.  Ezért kb. 5000 ember kényszerült arra, hogy a lakásában maradjon. A károk mértékéről egyelőre nincsenek pontos jelentések.

Címkék: Föld | földrengés | Japán | katasztrófa

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>