2020. Április 4., Szombat

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Vince-napi Borünnep Füreden

Vince-napi Borünnep Füreden

BorünnepJanuár 21-én, a Magyar Kultúra Napjával egybekötve rendezik meg a füredi Anna Hotelban a 12. Vince-napi Borünnepet, ahol a hagyomány és a bor kerül előtérbe, szakmai és kulturális programokkal, borsétával és borbemutatóval tarkítva.

Vince napjához számtalan népszokás és hagyomány kötődik. „Hogyha szépen fénylik Vince, megtelik borral a pince." – tartja a mondás, ezért a szőlőtermelők ilyenkor különös figyelemmel kísérik az időjárást. Ha aznap kibújik a felhők mögül a nap, jó lesz a termés abban az évben, viszont ha ködös a táj, a szüret nem kecsegtet sok borral. Ha szép az idő, a borászok áldomást isznak Szent Vincére, majd együtt vigadnak. Így Balatonfüred Város Önkormányzata a Balatonfüred–Csopaki Borvidék Hegyközségi Tanácsával együttműködve rendezi meg a Vince-napi Borünnepet a „szőlő és a bor nemzetközi városában”, hogy együtt tisztelegjenek a Vince-napi hagyományok előtt.

A programot érdekes szakmai előadások nyitják, ahol többek között arról hallhatunk, hogyan sikerült a 2011-es évjárat, milyen jogszabályi változások történetek a termékleírások tükrében, valamint a szőlőtermesztési technológiákról is szó esik. 

Ezt követően kulturális műsor láthatnak a vendégek a Balatonfüred Néptánc Együttes előadásában. 13 órakor egy vezetővel kísért, tematikus közös sétára hívnak minden érdeklődőt a Balatonfüred reformkori városrészébe és a Jókai Mór Emlékházba, az indulás a hotel elől történik. Végül 15 órától a Balatoni Borrégió olaszrizlingjeinek bemutatójára és borkóstolójára kerül sor.  A programra nem csak szőlészeket és borászokat, de laikus borkedvelőket is szeretettel várnak.

Címkék: Balatonfüred | bor | ünnep

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>