2020. Április 4., Szombat

Útvonal: Szabadidő Mulatságok 2011-es Anna-bál szépe + képgaléria

2011-es Anna-bál szépe + képgaléria

Anna-bál szépe 2011Öt földrész magyarsága követhette végig a 186. Anna bál szépének választását. „Anna bál, a bálok bálja” mondta Bóka István Balatonfüred város polgármestere, amikor 2011. július 23- n megnyitotta az estélyt. Pompa, csillogás, ragyogás és varázslat, melyek leginkább jellemezhetik a méltán híres, tradicionális balatonfüredi bált. 

Az estélyi ruhás vendégsereg a Kerektemplom utcájában vonult végig, a menetet Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara vezette fel. Az ünnepélyes megnyitót a Mendelssohn Kamarazenekar és a Magyar Állami Operaház  balett művészeinek előadásában a Kék Duna keringő és a Palotás színesítette.

Anna-bál 2011

A hagyományos nyitótáncot Kocsis Korina a 185. Anna bál királynője és Bóka István lejtették el, mellyel hivatalosan is kezdetét vette a hajnalig tartó mulatozás. Az egykori királynő azt a jó tanácsot adta az idei év bálkirálynőjének, hogy élvezze ki az elkövetkezendő év minden pillanatát, mert nagyszerű élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodhat.
A bál díszvendége Kecskemét volt, polgármestere Dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő elismerően adózott a neves rendezvénynek, varázslatosnak tartotta a hely miliőjét.

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, a bál fővédnöke első alkalommal vett részt az eseményen.  Lenyűgözte a  pompa, azonban véleménye szerint mégsem a csillogás, hanem a haza szeretete a legfontosabb, melyet minden magyar állampolgárnak szem előtt kell tartania.

Anna-bál 2011

Az egymást követő ínyenc falatok, a bál lendülete átrepített minket az éjszakán, mígnem elérkezett az est fénypontja, mikor is éjfélkor megválasztották a 186. Anna bál királynőjét és udvarhölgyeit. Második udvarhölgy a TV2 Jóban rosszban sorozatának bájos színésznője, Szabó Zsófia lett. Az első udvarhölgyet megillető tapsot Csida Fanni kapta. Aki pedig a Bálok báljának királynői sorába vonulhatott be Frei Nikolett. A királynő, címe és az aranyalma mellé számos ajándékot kapott, mint például egy kétszemélyes egyiptomi utat, és egy estélyi ruhát.

Különleges részletek közé sorolhatjuk azt a sorozatot, mely egy francia vak hölgy tapasztalatain keresztül mutatja be az európai városok kultúráját. A Through your Eyes címen futó sorozat különleges megállója volt ez a bál, melyről azt nyilatkozta Sophie, a sorozat főhőse, hogy a társadalom egy elit rétege vehet részt ezen a színpompás eseményen, mely valóban varázslatos és csodálatos.

Anna-bál 2011

Mint a mesebeli Hamupipőkét a hercegi kastély, úgy nyűgözött le engem is az Anna bál. Nincs olyan lány és nő, aki ne szeretne nagyestélyiben táncolni az ország egyik legfontosabb társadalmi és kulturális eseményén.  Néhány órára minden vendég átérezheti, milyenek is voltak a régi idők arisztokrata báljai, néhány órára mindenki királynőnek érezheti magát. Akit magával ragad ez a varázslat az is csak sejtheti, mit érzett 1825 július 26-n Horváth Anna Krisztina, akinek tiszteletére édesapja Szentgyörgyi Horvát Fülöp János megszervezte az első Anna bált, és ahol megismerkedhetett élete nagy szerelmével, későbbi férjével, az Aradi Vértanuk egyikével, Kiss Ernővel.

Anna-bál 2011

A jövő hét folyamán a bál további részleteiről fogunk beszámolni, szó lesz ruhákról, kalapokról, a menüről és protokolláris előírásokról.

Címkék: anna bál | Balatonfüred

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>