2020. Április 4., Szombat

Útvonal: Szabadidő Mulatságok A Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon

A Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon

Bor és kenyér SiófokonAugusztus 18-tól 21-ig a bor és a kenyér áll Siófok érdeklődésének középpontjában, ahol az ünneplésben a tehetségkutató műsorokból megismert sztárok segédkeznek, így például Tolvai Renáta, Kállay Saunders András és Kökény Attila is. A 2011-es gasztronómiai fesztivált már a 11. alkalommal rendezik meg. A nyitónapot a kávéházi hangulatot megidéző Budapest Bár tette érdekessé, ami után DJ Dominique szabadtéri házibulija következett az elmúlt 30 év nagy slágereivel.

A siófoki Hajóállomás közelében lévő Rózsakert ezen a héten borudvarrá alakul át, jeles pincészetek és a helyi pékségek ropogós-illatos finomságait kínálgatva. A gasztronómiai élvezetek közben és mellé bizonyára jól csúsznak az egyéb programok, mint a koncertek, a hastánc és néptáncbemutatók, az esténkénti utcabál, a színházi előadások, de a helyszínen kézműves vásár és hennafestő is található.

19-én sztárok lepik el a fesztivált: az úgynevezett sztársáv keretében fellép Tolvai Renáta, a Desperado együttes, a Fiesta, Szeleczki Dávid, Kállay Saunders András, Kökény Attila és Lakatos Ivett, este 8 órától Zséda varázsolja el a közönséget.

20-án az eredetmondáink felelevenítését célul kitűző Csodaszarvas Népe Hagyományőrző Egyesület közreműködésével kerül sor az ünnepélyes kenyérszentelésre, 18 órakor pedig a Város bora cím nyertesét ismerhetjük meg. Az eredményhirdetés közben a Férfi Dalkör énekel majd. Sötétedés után a Ladánybene 27 a Rózsakertben, míg Zorán a Szabadtéri Színpadon ad koncertet, utóbbi belépődíjas. 22 órakor a térség legnagyobb tűzijátékát láthatják az egybegyűltek, amit a Nagystrandról lehet legjobban megcsodálni.

Vasárnapra a családoknak kedveztek a szervezők, a gyermekek kedvence, az Alma együttes, illetve népi játszóház, logikai és ügyességi játékok biztosítják számukra a kellemes szórakozást, a szülőket pedig inkább az Onogur Hagyományőrző Egyesület bemutatója érdekelheti leginkább, akik a magyar honfoglalás korának harcászatát, életmódját kívánják szemléltetni.

A részletes program a http://www.siofokportal.com/kenyer-unnepe-p-3002.html címen olvasható.

Címkék: bor | siófok | ünnep

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>