2020. Január 25., Szombat

Útvonal: Szabadidő Mulatságok A finn raliversenyző legenda, Rauno Aaltonen is ellátogat a Mini Világtalálkozóra

A finn raliversenyző legenda, Rauno Aaltonen is ellátogat a Mini Világtalálkozóra

MiniAlbánia és Fehéroroszország kivételével már minden európai országból érkezett regisztráció a balatonfüredi Mini Világtalálkozóra, amit a Mini Club Hungary szervez május 24-28. között. Bő egy hónappal a rendezvény kezdete előtt már 1200-nál több Mini tulajdonos regisztrált a rendezvényre, emellett az is eldőlt, hogy az egyik leghíresebb Minis autóversenyző, Rauno Aaltonen is tiszteletét teszi az eseményen.

Növekvő érdeklődés övezi Európa szerte a 35. Mini Világtalálkozót, amelyet idén a Mini Club Hungary szervez május 24-28. között Balatonfüreden, a Füred Camping&Üdülőfaluban. Március közepéig jelentkezhettek kedvezményesen a Mini tulajdonosok, akik már 1200-nál több autót regisztráltak a bő egy hónap múlva nyíló rendezvényre. A magyarországi esemény híre sok országba eljutott, az öreg kontinensről két ország kivételével (Albánia és Fehéroroszország) mindenhonnan érkezett regisztráció. Közülük jelentős számban érkezik majd olyan autós hazánkba, akiknek akár kétezer kilométert kell megtennie a Balaton északi partjáig, mivel Portugáliából, Írországból, Skandináviából, Oroszországból és Görögországból is várható Mini. A korábbi tapasztalatok alapján Hollandiából, Németországból és a Mini hazájából, az Egyesült Királyságból érkeznek majd a legtöbben a kultikus autóval.

A Mini 53 éves történetének szinte teljes palettáját felsorakoztató rendezvény több különlegességet tartogat majd az érdeklődők számára, ahol a rali versenyzés egyik ikonikus „Minis” alakjával is találkozhatnak a látogatók, ugyanis a „balláb-fékezés” atyjának tartott finn Rauno Aaltonen is ellátogat május 26-án Balatonfüredre. A 74 éves „Repülő Finn[1]” szorosan kötődik a Minikhez, már csak azért is, mert 1967-ben ő aratta a kisautó legfényesebb, és egyben utolsó győzelmet a Monte Carlo Rallye-n. Versenyzői pályafutása során később más típusú autóval is szép sikereket ért el, és számos kiírásban szerzett első helyet.

„A finn legenda érkezése külön öröm számunkra, mivel az ő személye meghatározó volt a rali versenyek és a Minik életében egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy az autók mellett ő is nagyon sok érdekes történettel, és akár vezetési élménnyel is gazdagítja majd a programot” – mondta el Linczmayer Balázs, a Mini Club Hungary elnöke.

A látogatói regisztrációról

A Mini Világtalálkozó alapvetően zártkörű, ahová Mini tulajdonosok jöhetnek be előzetes regisztrációval. Május 26-án, szombaton azonban az érdeklődők számára is nyitva lesznek a kapuk, akik internetes regisztráció után, napijegy ellenében léphetnek majd be a tábor területére. A regisztrációra a www.miniclub.hu honlapon nyílik lehetőség. Ezen kívül Balatonfüred belterületén is lesznek nyílt programok, amely szabadon látogatható.

A Mini Club Hungary-ről

A Mini Club Hungary a magyarországi klasszikus és új Mini tulajdonosokat tömörítő szervezet. Király Ferenc örökös tiszteletbeli elnök márkatársaival 1989-ben alapította az egyesületet, mely ma már 130 tagot számlál. A klub a hazai márkaklubok egyik legaktívabb képviselője, évente mintegy tíz saját rendezvénnyel. A veterános közéletben - csakúgy, mint a nemzetközi minis társadalomban - elismerik a magyar minisek összetartását és aktivitását. Az országos Mini Club Hungary tagjai között éppúgy megtalálhatók fiatalok és nyugdíjasok, műgyűjtők és hobbisták, mint férfiak és nők, vagy veteránosok és tuning-kedvelők. A klub Európa egyik legnagyobb taglétszámú Mini klubja, a Brit Kereskedelmi Kamara tagja.

Bővebb információt a www.miniclub.hu honlapon találhat.

Címkék: Balatonfüred | Mini

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>