2020. Április 4., Szombat

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Adventi forgatag

Adventi forgatag

Györök adventBár az ország több helyén, így Balatongyörökön is november 27-én már meggyújtották az adventi koszorúk első gyertyáit, a településen még csak most indul az igazi karácsonyra hangoló ünneplés: december 2-án kezdődik és 4-ig tart a IV. Adventi forgatag, ahová a felnőtteket finom ételekkel, italokkal és koncertekkel, a gyermekeket játszóházzal és magával a Mikulással invitálják.

A rendezvény ideje alatt karácsonyi vásár várja a látogatókat Jüngling Zoltán Közösségi Ház kertjében. A vásár pénteken 17-20, szombaton 14-20, vasárnap 14-19 óráig tart nyitva. A hideg téli délutánokat felmelegítendő magyar, német és osztrák gasztronómiai különlegességek, sült fogas, türingiai kolbászkák, nürnburgi mézeskalács és pirított mandula, valamint puncs és forralt bor kóstolására adódik lehetőség, emellett különleges karácsonyfadíszekben, adventi koszorúkban és egyedi művészi kézimunkákban sem lesz hiány.

Az Adventi Forgatag gyermekprogramokat, kulturális műsorokat és koncerteket is kínál. A pénteki nyitóbeszéd után közös angyalvárás, majd az Eötvös Károly Általános Iskola gyermekkórusának előadása nyitja meg a téli fesztivált. Másnap gyermek játszóház, majd a Zenemikulás nevű szaxofonduó műsora nyitja a műsorfolyamot, este a Balaton Old Boys Band élőzenéjére rophatják a táncos lábúak.

Vasárnap a település adventi koszorújának második gyertyájának meggyújtására kerül sor, délután négykor pedig megérkezik a Mikulás, hogy minden kisgyermeknek átadhassa az egész évi jó viselkedésért járó csomagot. 17 órakor a Balaton Jazz Band ad adventi koncertet.

További információ a www.balatongyorok.hu oldalon olvasható.

Címkék: advent | karácsony | ünnep

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>