2019. Március 20., Szerda

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Boldog Békeidők Hévíze

Boldog Békeidők Hévíze

Hévíz2012-ben második alkalommal idézik meg a hévízi Festetics téren a boldog békeidőket. A múltidézés mellett a jelen népszerű előadói is helyet kapnak a fesztivál színpadán, így április 28. és május 1. között fellép például a Magna Cum Laude és Takács Nikolas.

Az 1867-es kiegyezés és az azt követő időszak felelevenítésére készül Hévíz, ami nem csak a turisták számára izgalmas látványosság, de a fürdőváros lakosai is örömmel bújnak kosztümbe, hogy megelevenedjen a magyar történelem talán legszebb korszaka.

Az első nap 18 órakor a Türke Zoo ad koncertet, este 8-kor a Magna Cum Laude lép színpadra. 29-én a táncművészeti világnap alkalmából délután a Hévíz Színpad Moderntánc társulatát láthatja a közönség, azt követően Takács Nikolas énekel, majd Szirtes Edina Mókus és Pálffy-Kopasz Zsolt közös zenekara, a Vidám Szívűek Társasága kortárs sanzon estje andalító dallamait hallhatjuk. 20 órától a világhírű Szegedi Kortárs Balett legsikeresebb produkciója, a Carmina Burana című táncjáték látható a színpadon.

30-án 15 órától fúvósokkal és táncosokkal kísért, korabeli kosztümös ünnepélyes felvonulás kezdődik a Festetics téren, ami után örök swing dallamok és békeidőbeli társastáncok szórakoztatják az érdeklődőket. 18 órától Szalóki Ági és zenekara „Bárcsak az az éjszaka” című műsorával lép színpadra, utánuk a Szentpéteri Csilla Jazz Band ad táncosokkal tarkított koncertet.

Május elsején a városnapi ünnepség előtt a Honvéd Táncegyüttes, után az ismert filmslágereket különleges stílusötvözetben játszó héttagú Harmonia Garden zenekar emeli az esemény fényét. 19 órakor a Hevesi Sándor Színház művészei lépnek fel, 20 órakor pedig a Csík zenekar tőlük megszokott energikussággal táncoltatja meg a közönséget.

A négy nap alatt a külsőségeken kívül a gasztronómiai érdekességek is a boldog békeidőkre lesznek jellemzőek. A szervezők ugyanis bajor és magyar ételkülönlegességekkel készülnek, melyeknek egy része a Krúdy család receptes könyve alapján készült.

Címkék: Balaton | Hévíz

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>