2019. Június 20., Csütörtök

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Csopaki karácsony

Csopaki karácsony

CsopakIdén első alkalommal rendezi meg december 17-én Csopak önkormányzata és a Balaton Borkúria a Disznótoros, valamint Karácsonyi Sütemények és Mézeskalácsok versenye elnevezésű gasztronómiai napot. A hagyományőrző jelleggel életre hívott rendezvény öko-piaccal, kirakodóvásárral, pálinkával és újborral, továbbá disznótorossal, csokoládés csemegékkel és karácsonyi süteményekkel várja a látogatókat Csopakra.

Aki reggel a nyolc órától nyitva lévő kirakodóvásárban sétál, az bemelegítő pálinka kóstolóval és a lilahagymás zsíros kenyérből, tepertőből, ízlés szerint forró teából vagy forralt borból álló disznótoros reggeli elfogyasztásával kezdheti a napját. Ugyancsak a kora délelőtti órákban kerül sor a balatoni újbor kóstolóra is.

A férfiak a nap folyamán csemege, illetve csípős házi kolbász készítésben, a hölgyek karácsonyi sütemény és mézeskalács sütésben mérhetik össze tudásukat, legyenek profik vagy amatőrök. A verseny nyertesei balatoni bort és pálinkát kapnak elismerésül, a lelkes szurkolók pedig természetesen megízlelhetik az elkészült remekeket.

A gasztronómiai fesztivál ezen kívül is tartogat finom falatokat az érdeklődők számára. A délben kezdődő disznótoros ebédből bárki csemegézhet, frissen sült hurka és kolbász, pecsenye és toros káposzta kerül az asztalokra, amit a kézműves csokoládé és praliné bemutató desszertjeivel lehet lefojtani. Aki ezek után még bír enni, a tél hagyományos nassolnivalói közül csipegethet sült almát, sült tököt vagy akár birsalmasajtot is.

Emellett egész napos kézműves karácsonyi vásár karácsonyi nyereményjáték várja a felnőtteket, míg a gyerekek a játszóházban sajátíthatják az adventi dekorációk készítését.

Címkék: Balaton | Csopak | karácsony

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>