2020. Április 5., Vasárnap

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Farsangi mulatság - téltemetés Tihanyban

Farsangi mulatság - téltemetés Tihanyban

TihanyAz időjárást nézve talán korai még a Tél Temetése. Ennek ellenére a helybeliek a hagyományokhoz híven a tihanyi visszhang-dombon, 2012. február 18-n Vidám Téltemetés tartanak.  Az ideérkező jelmezeseket és vendégeket a "Carneval hercege" illetve „Tihany Szépe” köszönti, majd megkezdődik a humoros „lakodalom”.

A „Tihany Szépe” elnevezés sokak számára magyarázatra szorul,- az megnevezés alatt azokat a helybéli lányokat kell érteni, akik a farsangra még pártában maradt, nem mentek férjhez. E különös lakodalom után az összegyűltek feladata, hogy a koporsóba zárt telet a hatalmas máglyán elégessék. A ceremónia végén kezdődhet a hajnalig tartó táncmulatság, az öröm tánc. Az idei farsangra ismét meghirdetik a házi sütemények versenyét, melynek fődíja egy kétszemélyes wellness hétvége lesz. Persze a jelmezesek díjazása sem marad el.

A mulatság végére egy titokzatos hölgy is megérkezik, a"Fánk királynő". Hogy ki lesz ő,- majd kiderül! 

Címkék: Balaton | tél | Tihany | ünnep

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>