2020. Február 20., Csütörtök

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Ha így folytatjuk, megfulladunk a szeméttől !

Ha így folytatjuk, megfulladunk a szeméttől !

SzemétA hétvégén csodálatos volt az idő, ezért a kis családunkkal, és a barátainkkal úgy döntöttünk, hogy megnézzük a vadkörtefát. Általában minden évben meg szoktuk látogatni, ősszel vagy tavasszal, és ilyenkor ott töltjük el az ebédünket is. Igen ismert ez a hely, hiszen valamikor régen a iskolások is örömmel kirándultak a vadkörtefához. Népszerűségét az is bizonyítja, hogy még a mai napig is sokan keresik fel ezt a helyet.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ez a hely már nem a régi. A vadkörtefa idővel megöregedett, és a környéke is sokkal rendetlenebb. A fákon, a bokrokon még nem igazán jelentek meg a levelek, ezért tökéletes rálátásunt volt az erdő mélyére, arra a sok szemétre, amit embertársaink szánszándékkal ott hagytak, vagy direkt odaszállították az erdőbe. A „természetbarátokról” nem is beszélve azok, akik a piknikezés után a szemetük hátra hagyásával, rendetlenül hagyják el a környéket.

A Föld Napját először 1970. április 22-én rendezték meg, és ekkor 20 millió ember emelte fel a szavát, a vizeket és a levegőt mérgező hulladéklerakók, az egyre fokozódó gépjárműforgalom, a szennyező ipari üzemek, a növekvő szeméthegyek ellen, amelyeknek egyenes következménye a természeti értékek pusztulása, az egyes állat- és növényfajok kihalása. Ebben a cikkben a szeméthegyek ellen szeretnék egy pár szót írni, amit a kirándulásunk alkalmával láttunk, és a döbbenet ült az arcunkra. Egy olyan kertészeti területről, (lerakó helyről) melyet mindenki ismer, mivel ez a terület egy igen forgalmas út mellett található. Igazán sajnálom, de nem tudom szó nélkül hagyni, ezért a látottakat, képel/képekkel szeretném megmutatni, hogy ezek beszéljenek helyettem.

Úgy gondolom, ha kicsit környezettudatosabban élnénk, például szelektíven, gyűjtenénk a hulladékot, nem dobnánk el az erdőben a fém, műanyag szemetet, mások pedig nem égetnék a kályhába, kazánba a mérgező műanyag flakonokat, akkor már meg is tennénk az első lépéseket ahhoz, hogy tisztább levegőt szívjunk.

Címkék: időjárás | környezet | szemét

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>