2019. December 7., Szombat

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Hévízi Borünnep és Neonparádé

Hévízi Borünnep és Neonparádé

Hévíz borünnepHévízen a bor mellett a rock&roll is folyik majd a csapból augusztus 13. és 20. között a Hévízi Borünnep keretében. A rendezvény ideje alatt esténként koncertek szórakoztatják a látogatókat: az Irigy Hónaljmirigy, a KFT, az Edda, Demjén Ferenc és Kovács Kati is fellép a fürdővárosban.

Idén 18. alkalommal kerül sor a már hagyományossá vált Hévízi Borünnep elnevezésű országos borfesztiválra, ahol borkóstolók, vásárok és szórakoztató programok sora kedveskedik a vendégeknek a hévízi Deák Ferenc téren és a sétálóutcán.

Az egyhetes gasztronómiai jellegű rendezvényt a borrendek és a borfelségek felvonulása nyitja meg, ami után egy fúvós parádé keretében kihirdetik a borverseny eredményét, majd a KFT zenekar ad nagykoncertet, Bál van az Operaházban címmel. Hét közben koncertezik még az Irigy Hónaljmirigy, a Jóindulat zenekar, az Edda Művek, Heincz Gábor „Biga” és zenekara, a Tátrai Band, Demjén Ferenc és zenekara, valamint Marót Viki és a Nova Kultúr.

A szombati napon kerül sor a Hévízi Neonparádé és Rock’n’Roll Fesztiválra, amelynek házigazdája a TV2 műsorvezetője, Váczi Gergő, illetve szakmai házigazdája, Bodri Orsolya, a 2011-es Év Fiatal Magyar Borásza lesz. A nap programjai között szerepel rock’n’roll felvonulás veterán autókkal és hamisíthatatlan hangulatta: jampikkal és sok-sok pöttyös ruhába öltözött lánnyal. Fellép Sipos F. Tamás, Kovács Kati és zenekara, a Dolly Roll zenekar, este pedig közkívánatra Dévényi Tibi bácsi dobálja a pöttyös labdákat a retro disco-show alatt.

Minden este bállal vagy zenés mulatsággal zárul, délutánonként táncbemutatók, fúvószenekarok, mazsorettek kínálnak szórakozási lehetőséget, míg a szomjat és az éhséget a falatozók és a borházak gasztronómiai kínálata olthatja.

Az államalapítás ünnepén hagyományosan lézershow várja a látogatókat, a városi ünnepség után pedig Komár László fellépése, Ungár Anikó bűvészműsora, továbbá Fenyő Miklós és zenekarának szuperkoncertje szerepel a programban. Az este és a Borünnep a tűzijátékkal zárul.

Címkék: Balaton | bor | Hévíz

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>