2019. Szeptember 16., Hétfő

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Itt a farsang, áll a bál: Jégkarnevál Hévízen

Itt a farsang, áll a bál: Jégkarnevál Hévízen

JégkarneválA hévízi Jégpályán egy hónapon keresztül, január 14-től február 18-ig minden hétvégén sztárok és kulturális programok várják a látogatókat, de lesz táncbemutató, kabaréműsor, jelmezverseny és farsangi bál is. Többek között e programsorozat keretében kerül majd sor az 2011-es X-faktorosok hévízi koncertjére is. 

A farsang vízkereszttől, azaz január 6-tól a nagyböjt kezdetéig tartó időszak, amikor a tavasz várásaként bálokat és vidám mulatságokat rendeznek. Ennek a télbúcsúztatónak remek színtere a jégpályán tartandó egy hónapos rendezvény, ahol a koncertek mellett a farsangi hagyományokat is felelevenítik. 

A Jégkarnevál nyitó napján Pánczél Kristóf énekművész-énektanár és növendékei musical- és sanzonparádéja, valamint a Musicalitas Színház farsangi előadása, vasárnap a moderntáncban, a jazz- és a showtáncban is otthonosan mozgó ReziDance tánccsoport, illetve Zoltán Erika és táncosai lépnek fel. A második hétvégét Szakonyi Milán, majd Rácz Gergő és zenekara kezdi, másnap Farkas Szabina nosztalgia válogatása után, az X-Faktor turné keretében Hévízre érkeznek a tavalyi év döntős énekesei és csapatai.

Január 28-án a Megasztár 2010-es felfedezettje, Bencsik Tamara ad koncertet, egy nappal később a műsor legelső szériájából megismert Szabó Leslie énekel, akit az ex-TNT-s Dobrády Ákos és zenekara követ. Február 3-án a népszokás szerinti balázsolás hagyományát is felelevenítik a szervezők a Boroszlán Zenekar és a helyi kisiskolások közreműködésével, de az erre a hétvégére rendelt sztárok sem maradnak el: szombaton örökzöld swing dallamokat, illetve Takács Nikolas koncertjét hallgathatja meg a közönség, míg vasárnap a Hevesi Sándor Színház kabaréműsora, később Szűcs Judit látható a színpadon.

A február 10-i hétvége a szerelmes szíveké a jégen: pénteken Varga Feri és Balássy Betty zenekarral kísért szerelmes koncertje után „szív-küldi” retródiszkóval készülhetünk fel a közelgő Valentin-napra, másnap Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán ugyancsak zenekarral lépnek fel, vasárnap Janza Kata és Dolhai Attila az őket kísérő együttessel szintén Bálint-napi estet tartanak.

Az utolsó napokon kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozhatnak. Pénteken a Brumi Bandi Band gyerekműsora és a Hévíz Színpad előadása mulattatja a közönséget, míg szombaton igazi télbúcsúztatásra kerül sor. A Városháza tér – Széchenyi utca – Jégpálya útvonalon jelmezes farsangi rönkhúzáson vehet részt bárki, aki kedvet kap hozzá, de lesz néptáncos farsangoló, kiszeégetés, jelmezverseny és farsangi bál is.

Címkék: Balaton | farsang | Hévíz | jégkarnevál

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>