2019. Március 26., Kedd

Útvonal: Szabadidő Mulatságok IV. Medvehagyma-Nap 2011: Bakonybél

IV. Medvehagyma-Nap 2011: Bakonybél

MedvehagymaBakonybél városában idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Medvehagyma Nap – mely az egészséges életmód, és program keretében zajlik. A Bakony –hegység legmagasabb hegyei között, (Kőris-hegy 709 m ) egy gyönyörű völgykatlanban fekszik Bakonybél. Mindkét nap, különböző hosszúságú és nehézségű, szervezett túrákon ismerhetik meg az érdeklődők a varázslatos Bakonyt, a medvehagyma egyik kedvelt, és ismert élőhelyét.

A települést körbe ölelő hegyek a középkorban kialakuló karsztosodott kőzetből állnak, és a Gerence-patak is ezen a területen folyik. A túrán megjelent résztvevők egy kis előadás keretében, mindent megtudhatnak a növényről, és annak jótékony hatásáról.
A vendégeket és az érdeklődőket, rendezők receptismertetővel, medvehagymás ételekkel, kóstolókkal, és nagy-nagy szeretettel várják. Maga a túra két napos, mely 2011. 04-16-n 10.15-kor indul a Pápai buszmegállótól, de természetesen a kezdéssel megvárják a Budapest, Népliget – Bakonybél járat érkezését.

A program a következő:

1. Bakonybél – Likas-kő barlang – Tönkölös-hegy – Bakonyújvár romjai – Gerence-völgy – Bakonybél (közepes nehézségű túra)
Táv: 7-8 km
Szintkülönbség: kb. 250 m
Időtartam: kb. 4 óra (medvehagyma gyűjtéssel együtt)

2. Bakonybél – Borostyán-kút – Csúcs-hegy – Köves-hegyi kilátóhely – Száraz-Gerence völgye – Bakonybél (könnyű túra)
Táv: kb. 6 km
Szintkülönbség: kb. 110 m
Időtartam: 2,5-3 óra (medvehagyma gyűjtéssel együtt).

Ugyancsak szombaton, 10.15-kor a Pápai utcai buszmegállótól indul DORBI, a CSI-HU-HU sétavonat kb. 3 órás útján a Hubertlaki-tóhoz, ahol szintén lehetőség lesz medvehagyma gyűjtésre.
A kisvonatos kirándulás ára felnőtteknek 1600,- Ft, gyerekeknek 1300,- Ft. (A vonatra a helyfoglalás ajánlott, ezt megtehetik előzetesen a 88/461-105-ös telefonszámon.)

A délután folyamán a faluban lesz lehetőség sétavonatozásra.

Szombaton 15-17 óráig a Tájház udvarán (Fő u. 15.) receptismertetővel, medvehagymás ételek bemutatójával és kóstolójával, a medvehagyma jótékony hatásairól szóló előadással várják a falu szállásadói a vendégeket.

Nagy Bandó András Orfűi medvehagymás kincses könyve dedikálva a helyszínen is megvásárolható lesz. 
Vasárnap ismét szervezett túra indul 10.15-kor a Faluház elől (Pápai u. 7.) a Bakonybél – Táborkert – Móric háza – Vörös János-séd – Odvaskő Autóspihenő – Gerence-völgy – Bakonybél útvonalon.
Táv: 11 km
Időtartam: 4,5-5 óra (medvehagyma gyűjtéssel).
A túráról információ: 06 30/490-84-01

A túrák esős, viharos időben elmaradnak, azokon mindenki saját felelősségére vesz részt!

Címkék: Bakony | egészség | kirándulás

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>