2019. Március 26., Kedd

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Jégünnep Hévízen

Jégünnep Hévízen

Hévíz télenA karácsony előtti adventi időszaktól egészen az újévig bezárólag jégünnepet rendeznek Hévízen, ahol az ünnepváráson kívül ingyenes komoly- és könnyűzenei műsorokkal, népzenével és néptánccal, érdekes előadásokkal, szórakoztató programokkal várják azokat, akik az év utolsó hónapjában is kikapcsolódásra vágynak.

Olyan neves előadóművészeket láthatunk ez alatt a bő egy hónap alatt, mint Koncz Zsuzsa, Zorán, Zséda vagy a Megasztárban megismert tehetségek.

A rendezvénysorozat fő helyszíne a piactéren felállított Jégpálya, amely egészen márciusig várja a korcsolyázás szerelmeseit. A Jégünnep alatt azonban délutánonként koncertszínpaddá is átalakul.

A hideg ködös időjárást nem csak a karácsony várása, hanem a balatoni táj télen is csodálatos szépsége is feldobja, ezért november 25. és 27. között a Fontana Filmszínház és a Polgárok Háza ad helyet az I. Hévízi Téli Festőverseny kiállításának.

A téli fesztivál első napján, november 26-án a Megasztár tavalyi nyertese, Tolvai Renáta, majd a 2008-as győztes, Király Viktor lép fel. Az első adventi gyertya meggyújtásának napja meghittebb hangulatban telik, fúvószenekari koncert, Fülöp Szabolcs gitárművész és a zalai Zörömbölők néptáncegyüttes után Bartók Eszter lép színpadra.

November 28-án, hétfőn Koncz Zsuzsa adventi életműkoncertjére kerül sok, melyet a Sportcsarnokban rendeznek meg, és ahová a belépés kizárólag előzetes regisztráció után történhet meg. (Az ezzel kapcsolatos információk a www.hevizgaleria.hu weboldalon olvashatóak.)

December elsején Malek Andrea a Jégünnephez kapcsolódva tartja meg I LOVE PIANO címá önálló estjét a hévízi Polgármesteri Hivatal dísztermében.

December 3-a a Mikulásvárás napja, így gyerekprogramokkal kedveskednek a szervezők a kicsiknek és szüleiknek, melynek csúcspontja a 100 Folk Celsius Zenekar koncertje. Másnap este a Bonbon zenekar lép élőben a Jégpálya közönsége elé.

A következő hét vége Zsédenyi Adrienn sportcsarnokbéli pénteki koncertjével indul, amelynek vendégművésze Szentpéteri Csilla nemzetközileg elismert zongoraművész lesz. Másnap, december 10-én a világzenei alapú gyerekmuzsikát játszó Zabszalma együttes, majd a Csillag születik tinisztárja, Brasch Bence és Lola énekel a fiataloknak. Vasárnap a nagyobbakat szólítja meg a program, délután a Happy Dixieland Band ad karácsonyi koncertet, majd a Neoton Família lép fel élőben.

December 17-én betlehemes játék, gospell és Szíj Melinda koncertje csábítja ki az érdeklődőket, másnap az Alma Zenekar után a Homo Ludens Zenés Színház ünnepi produkciója, illetve Balázs Fecó és a Korál élő nagykoncertje látható-hallható.

December 21-én, szerdán Zorán ad élő nagykoncertet a Sportcsarnokban, melyre a belépés szintén előzetes regisztrációhoz kötött.

Az ünnepek sem maradnak program nélkül, hiszen 26-án a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartanak karácsonyi koncertet, míg az év utolsó napján a Dolly Roll zenekarral búcsúztatja Hévíz 2011-et, az újévi tűzijáték után pedig a Hangária zenekar játszik.

Bővebb információ és részletes program a  www.hevizgaleria.hu- n olvasható.

Címkék: Hévíz | tél

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>