2019. Március 26., Kedd

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Mulass, mint egy római az Egregyi Szüreten

Mulass, mint egy római az Egregyi Szüreten

Egregyi szüretHévíz Egregy nevű városrészében megadják a módját az ősz nyitó rendezvényének, a szüreti fesztiválnak, melyet szeptember első hétvégéjén tartanak. A szüreti felvonulás és a főzőverseny mellett a Csillag Születik két sztárját, László Attilát és Csikó Szabolcsot, valamint a Mystery Gang, a Hősök vagy akár a Dolly Roll és az Edda koncertjét láthatjuk.

Az egregyi Romkert és környéke római kori emlékekkel van tele, és nem utolsó sorban már a rómaiak óta szőlőtermő terület. Egy 1221-ben kelt oklevél szerint akkoriban a borkészítés tudományának is birtokában voltak a helyiek.

A nyár vége a Balaton környéki borvidékeken nem a szezon végét jelenti, hiszen a szüreti mulatság is vonzza a turistákat. Ilyenkor a szőlőhegyre kiköltöznek a pecsenyét áruló falatozók, a kézművesek, és természetesen finom borokat kínálnak a borházak.

Péntek délután felpezsdül Egregy, és a Bíró, továbbá a Kisbíró közreműködésével ünnepélyesen megnyitják a szüretet, egyben felavatják a római kori Romkertet. 18 órától a Csillag Születik 2011-es nyertese, László Attila lép fel, majd a Hősök szórakoztatják a hiphop-rajongó fiatalokat. 21 órakor a Mystery Gang koncertjén azonban már bárki jól érezheti magát, akit nem hagy hidegen a rockabilly ritmusa.

Szeptember 3-án kerül sor a rendezvény keretén belül a hagyományos szüreti hintós felvonulásra, mely során a város több utcáját is végigjárják, és amiben a zalaszentmihályi nótázók és a Kinizsi Táncegyüttes közreműködik. A nap további része szintén a népzene körül forog, előbb a Csokonyavisontai Dalárda, a szintén a Csillag Születikből megismert Csikó Szabolcs néptáncműsora, valamint a Folka Gyermektánccsoport jóvoltából. 18 órától éles stílusváltás következik: Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor énekelnek operettslágereket, majd a Dolly Roll-lal idézheti fel a közönség a ’80-as éveket. 21 órakor veszi kezdetét a szüreti bál.

A vasárnap a könnyedebb szórakozásé. Ekkor rendezik meg a főzőversenyt, melyre baráti társaságok nevezését várják, az elkészült ebédhez népi zenekar húzza majd a nótát. Délután Alexander Horsch népdal- és sámánénekes vezetésével íjászbemutatót láthatunk, fél 5-től a celldömölki Solti Lajos Színház zenés vásári komédiája, illetve a Musicalitas Színház mesemusical műsora lesz színpadon. A főzőverseny eredményhirdetése után a hétvége valószínűleg legnagyobb durranása, az Edda élő zenekari nagykoncertje zárja a programot.

Egregyi Szüret

Lassacskán véget ér a nyár, de minden rosszban van valami jó: kezdődik a szüret, a mulatságok és a borkóstolgatás időszaka. Szeptember első hétvégéjén Egregyre várják a szórakozni vágyókat változatos szüreti programokkal.

Lesz szüreti felvonulás és szüreti bál, felavatják a római-kori Romkertet, táncosok, dalosok mutatkoznak be, és ádáz fakanálcsata várható a főzőversenyen. Az is kiderül, le tudjuk-e követni Csikó Szabolcs néptáncos mozdulatait, zenés vásári komédiával szórakoztatnak a celldömölki Soltis Lajos Színház tagjai, és mesemusicalt hoznak a Musicalitas Színház művészei.

A zenei repertoárt további koncertek színesítik szinte minden műfajból. Operettslágerekből válogat Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor, énekel Sasvári Sándor. Igazi rockabilly bulit varázsol a Mystery Gang, hiphopot prezentál a Hősök együttes. A retro életérzést idézi a Dolly Roll koncertje, tehát elő lehet venni a pöttyös-pörgős szoknyákat, és emlékezni a fiatalként naponta dúdolt dallamokra, sőt, a merészebbek táncra is perdülhetnek a régi slágerekre. A fináléban nagy közös éneklésre hív az Edda, az élő szuperkoncerten megszólalnak a klasszikus dalok és az újdonságok is. Lévén szüreti mulatság, közben ne szalasszuk el megkóstolni a finom borokat sem!

Program:
SZEPTEMBER 2. (péntek)
16:00 Romkert ünnepélyes átadója - Romkert
18:00 Koncertek – szervezés alatt
21:00 Mystery Gang zenekar koncertje

SZEPTEMBER 3. (szombat)

15:00 Szüreti felvonulás
Közreműködnek a Zalaszentmihályi Nótázók.
16:00 Csokonyavisontai Dalárdák műsora
16:30 Zalai Néptáncegyüttes műsora
17:00 Ünnepélyes megnyitó
Közreműködik Csikó Szabolcs (Csillag születik) néptáncos.
17:30 FOKLA Gyermektánccsoport
18:00 Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor operett műsora
19:00 Sasvári Sándor műsora
20:00 Neil Young Sétány koncertje
Közreműködik: Huzella Péter, Jeney Szilveszter, Rátóti Zoltán, Tóth István
21:00 Szüreti bál a Signal Duo Zenekarral

SZEPTEMBER 4. (vasárnap)
10:00 „Jó ebédhez szól a nóta” – Főzőverseny
14:00 Íjászati bemutató
15:00 Ünnepi Szentmise
16:00 Zenés vásári komédiák a Soltis Lajos Színház közreműködésével
17:00 Musicalitas Színház – Mesemusical
18:00 Eredményhirdetések
19:00 EDDA koncert (élő)

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Címkék: Hévíz | szüret

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>