2019. December 13., Péntek

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Nagyon Balaton

Nagyon Balaton

Nagyon BalatonAugusztus 18-20. között - hagyományteremtő szándékkal - indul útjára a “Nagyon Balaton” ünnepi rendezvénysorozat. A teljes Balaton Régiót érintő, nagyszabású programsorozat keretében három nap alatt, tucatnyi helyszínen zajlanak koncertek, sport-, családi- és gyerekprogramok.

Új fesztiválok indulnak, s számos műfajban hazai és világsztárok lépnek színpadra, valamint újra koncertet ad az LGT. A nemzeti ünnepet a Balaton közepéről indított, látványos tűzijáték koronázza meg. A programokra több százezer vendéget várnak a szervezők.

Egyedülállóan tartalmas és színes ünnepi programmal készülnek az augusztus 20-át megelőző napokra a Nagyon Balaton című rendezvénysorozat szervezői. Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció vezetői, a Nagyon Balaton program kitalálói csütörtöki sajtótájékoztatójukon jelentették be a grandiózus projekt legfontosabb részleteit, amelyhez fő szponzorként kapcsolódott a Telekom, fő médiapartnerként pedig az MTVA.

Augusztus 18-20 között a Balaton Régió számos pontján szerveznek kulturális eseményeket és fesztiválokat. Az exkluzív programok között újra színpadra áll, és végre szabadtéren, “Tabán-hangulatban” koncertezik a Locomotiv GT Alsóörsön, ahol az egész napos program az LGT-ről szól. Lesz egy háromnapos, ingyenes családi- és sportfesztivál Zánkán, folkfesztivál Veszprémben, s egy szintén háromnapos dzsessz-sorozat, Lajkó Félix koncerttel, a Füredi Borhetek keretében. Erre az időpontra költözik át a tihanyi ARTPlacc kortárs művészeti program, és még két izgalmas eseménnyel is bővül a paletta: Zamárdiban indul a Petőfi Rádió nevével fémjelzett Strand Fesztivál hazai és világsztárokkal, amely keretében többek között a Fall Out Boy, a Pendulum és Yonderboi is színpadra lép. Balatonvilágoson pedig, B my LAKE néven egy új elektronikus zenei fesztivál debütál a Club Aliga Kempingben, összesen 100 DJ-vel és live act-tel. Tour de Strand címmel pedig megrendezik az első balatoni “átvízibiciklizést” is.

“Amióta nem csupán turistaként, de fesztiválszervezőként is közünk van a Balatonhoz, fontos feladatunknak tekintjük, hogy a Régió legjobb, legszínvonalasabb vállalkozásaira felhívjuk a figyelmet, vagy akár újak indítását ösztönözzük. A Nagyon Balaton program célja is összecseng ezzel a szándékkal. Fontosnak tartjuk, hogy a hazai és külföldi vendégekben évről-évre tudatosítsuk, hogy milyen egyedülálló természeti értéket és turisztikai célpontot képvisel a Balaton. Ahhoz, hogy a régió a XXI. században, fiatalok és idősebbek számára egyaránt és egyértelműen jól csengjen szükség van olyan nagy eseményekre, amelyek egyrészt minden korosztályt megszólítanak, kivétel nélkül magas színvonalat képviselnek, és egyedülálló élményt nyújtanak. A programok között ingyenesek és belépőjeggyel látogathatók egyaránt megtalálhatók. A Nagyon Balaton túlzás nélkül egy valódi és korszerű ünnep, a Balaton Ünnepe, ahol mindenki talál majd kedvére való programot. - mondta el Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a Nagyon Balaton ötletgazdái, a rendezvénysorozat főszervezői.

A programok zöme önálló szervezésű, de néhány esetben a már évek óta jól működő eseményekhez kapcsolódik fellépők delegálásával és a központilag koordinált reklámkampánnyal a VOLT Produkció. A most bejelentett nyolc eseményhez várhatóan néhány héten belül továbbiak sorakoznak fel.

A Telekom évek óta a hazai fesztiválélmények fő támogatója - a VOLT fesztivál főszponzora, illetve a Balaton Sound egyik támogatójaként erős a kötődése a "tóhoz" is. Szívesen állunk a Nagyon Balaton kezdeményezés, mint a legújabb hazai fesztiválsorozat mellé. Biztosak vagyunk benne, hogy az igényes multikulturális rendezvények óriási érdeklődésre tartanak majd számot minden korosztály körében, és a saját eszközeinkkel igyekszünk hozzájárulni ahhoz, hogy minél több megosztásra érdemes élményben legyen része a látogatóknak.“ – nyilatkozott Rózsa Iván, vállalati kommunikációs igazgató.

A Nagyon Balaton programsorozat szervezői és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szándékai szerencsésen találkoztak. Balatoni Monika, államtitkár elmondta: a KIM örömmel fogadta az ötletet, hogy augusztus 20-a és az azt megelőző napok a budapesti nagy események mellett a Balaton Régióban is nagy hangsúlyt kapjanak. A VOLT Produkció eseményeihez kapcsolódva, augusztus 20-án este 9-kor, a budapestivel egyidőben,  a balatoni régióban is lesz látványos tűzijáték a Hungarofest szervezésében.  Az államtitkár elmondta, hogy az idei augusztus 20-i rendezvények tervezésénél szem előtt tartották, hogy az „Együtt az Ország!” szlogen több megközelítésben is valós jelentéstartalommal bírjon. Hozzátette: “Fontosnak tartjuk, hogy az ünnepnapot mindenki számára testközelivé, megélhetővé tegyük, ezért választottuk a nemzeti ünnep helyszínéül Budapest mellett a balatoni régiót. Az ünnepnap idén keddre esik, a hosszú hétvége várhatóan nagy tömegeket csal a Balaton partjára.”

A Nagyon Balaton eseménysorozathoz kiemelt partnerként kapcsolódott az MTVA. Dr. Böröcz István, vezérigazgató elmondta, a közmédia számára a Balaton már harmadik éve kiemelt fontosságú régió. “A Balatoni Nyár című napi magazinműsorunk Révfülöpről jelentkezik június 17-től, s éppen augusztus 20-án lesz látható utoljára a képernyőn. A Nagyon Balaton méltó zárása a nyári műsorfolyamunknak, ugyanakkor a rendkívül színes programkínálatban az MTVA számos csatornájához tökéletesen illeszkedő eseményeket találunk benne szép számban. BIztos, hogy számos programmal találkozhatnak a nézők a képernyőn is, ha  a közmédiát választják a nyáron. Idén a ‘Balatoni nyár’ is több helyszínre tekint ki a két hónap alatt, s nem csupán a Balatonról, de számos más régióból is bejelentkezünk majd.” – hangsúlyozta a vezérigazgató.

A Nagyon Balaton ünnepi programot a Magyar Turizmus Zrt. is kiemelt jelentőségű eseménynek tartja- jegyezte meg Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese, hiszen a Balaton nem csak vízpart, hanem több mint a strandolás, több mint egy nyári vakáció. Mint elmondta, a Balatonnál mindig van mit csinálni: családok, baráti társaságok megtalálják a kedvükre való programokat. A régióban megleshetik a csillagok titkait, megismerhetik a középkori várak varázsát, megkóstolhatják a régió borvidékeinek kiváló borait és a helyi éttermek kulináris különlegességeit is az ünnepi programsorozat mellett. Az aktív időtöltés kedvelőinek szakvezetett túrákat, sétarepülést, vagy akár lovas és kerékpáros programokat is kínál a Balaton. Ezekre az újdonságokra, magas színvonalú szolgáltatásokra büszkék vagyunk, jó szívvel ajánljuk mindenkinek. – mondta  Horváth.

Kiemelt helyszínek és programok: 

Alsóörs, Európa Kemping, augusztus 18.

LGT Fesztivál

Öt év szünet után 2013 elején egyedüllló sikerrel, négy teltházas Aréna koncerttel  tért vissza minden idők legsikeresebb hazai zenekara, a Locomotiv GT. Bár akkor biztosra vettük, hogy az LGT  egyhamar nem lép színpadra,  nos, tessék, augusztus 18-án  újra  beindul a Zenevonat.  Az előkészületekről és a tervekről Presser Gábor mesélt:

“Hatalmas élmény volt számunkra és nagyon úgy tűnt, hogy a közönség számára is ez a négy koncert a Budapest Sportarénában.  Csak egyvalami hiányzott, a szabadtér, a szabad levegő, a fűben heverő, zenére váró  (vágyó) emberek, vagy már épp a  zenét hallgató, velünk éneklő, napsütötte, vagy épp esőáztatta  táncoló tömeg, vagyis az a régi TABÁNI EGYÜTTLÉT,  az hiányzott nagyon.  Annyira, hogy ugyan csak műfűvel, de szerettük volna beboríttatni az Aréna padlóját.  Sajnos ott  nem lehetett,  de erre MOST nem is lesz szükség.

Megpróbáljuk a tabáni hangulatot visszaidézni a Balatonon,  ideális terepen, Alsóörsön, ahol a természeti körülmények adottak.  Csak össze kell jönnünk  és  már  napközben elkezdhetjük az összehangolódást az esti LGT koncertre.  

Ezért mondtunk igent a koncert szervezőinek felkérésére, és reméljük, hogy azok, akik jól emlékeznek a tabáni bulikra és azok, akik sosem voltak még, kíváncsiak lesznek és van/lesz kedvük úgy bulizni az LGT-vel, ahogyan anno’ a Tabánban… 

Egész napra godoskodunk zenéről, fellépőkről, hogy az egész család jól meglegyen. Lesz zenebohóc, (ha más nem, akkor a Somló), lesznek LGT-DJ-k, muzsikusok, artisták, szépségverseny,  „Ki tud nagyobbat ütni a dobra?” verseny, kb. 16h-kor nyilvános LGT hangbeállás, a Világ legolcsóbb LGT butikja, és még mi minden…

És lesz valami, ami a Tabánban sosem lehetett: a jegyek árában ott a Balaton vize is, mert:  szabad a csobbanás! 

És először az LGT történetében, akinek kedve támad, a Balatonból is hallgathatja, még talán nézheti is(?) a koncertet.”

Budapestről a helyszínre és vissza, zenés LGT különvonat és zenebuszok is szállítják a közönséget. 

Jegyárak:

Álló- és fűbenkekvő jegy július 31-ig: 6990 Ft, utána: 8500 Ft

Rajongó jegy (a színpad előtti sorok), július 31-ig: 9990 Ft, utána: 12990 Ft

VIP-belépő (ülőjegy, lelátó), július 31-ig: 17.990 Ft, utána: 19990 Ft

Balatonvilágos, Club Aliga Camping, augusztus 18-19-20.

B my LAKE

Elektronikus zenei fesztivál

Igazi hiánypótló eseményként debütál a balatonvilágosi csodálatos környezetben épült egykori pártüdülő területén a B my LAKE elektronikus zenei fesztivál. Az egyedülálló helyen, közvetlenül a Balaton partján zajló esemény szervezőinek célja, hogy azt a közönséget szólítsák meg, akik nem a mainstream fellépőkre kíváncsiak és fontos számukra a természetes környezet. Kiss Ákos, a VOLT Produkció társszervezőjeként az eseményt jegyző Deadcode Production munkatársa elmondta, hogy a butikfesztiválként aposztrofált eseménynél fontos cél az is, hogy korlátozzák a résztvevők számát, így naponta legfeljebb tízezer vendéget várnak a Club Aligába.

A B my LAKE 100 fellépője között nincsenek kicsik vagy nagyok. Már a plakátokon is egyértelmű az üzenet: a több tucat hazai és világsztár azonos méretben jelenik meg mindenhol. A Club Aliga területén felépülő egyedi színpadokon és tánctereken fellépnek az elektronikus zene legendái, a jelent meghatározó művészei és a jövő  feltőrekvő tehetségei.

Néhány név a programból: Baauer, Carl Craig, Dj Hell, dOP, Extrawelt live, Guy Gerber, H.O.S.H, John B, Joseph Capriati, Josh Wink, Karotte, Lee Curtiss, Martin Buttrich, Nick Curly, Oliver Koletzki & Fran live, Paco, Osuna, Petar Dundov, Popof, Porter Robinson, Secret Cinema b2b  Egbert live, Tensnake, Tiga, Zeds Dead, HotX,

Jegyárak:

Napijegy augusztus 1-ig: 8500 Ft, utána: 9990 Ft.

Háromnapos bérlet augusztus 1-ig: 15990 Ft, utána: 19990 Ft

www.bmylake.hu

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Zamárdi, Szabadstrand, augusztus 18-19-20.

A Petőfi Rádió bemutatja:

STRAND.

Nagyon Zene Fesztivál

A helyszín sokak számára ismerős lehet. A Balaton Sound után egy hónappal újra színpadok épülnek a zamárdi Szabadstrandon. A háromnapos strandfesztiválhoz névadóként kapcsolódott a Petőfi Rádió, ami sokat elárul a program tartalmáról, a fesztivál hangulatáról.

“Régóta várnak arra a hallgatóink, hogy a Petőfi Rádió által képviselt zenei világ élő koncertek, fesztivál formájában is testet öltsön. A Strand – nagyon zene fesztivál - kínálata méltó módon reprezentálja a Petőfi kínálatát. 18-án este 6-kor indul a program és tart augusztus 21-én hajnalig. A fesztivál egyik különlegessége, hogy ebben a 60 órában megállás nélkül koncertek és partik zajlanak, már kora délelőtt is neves zenekarok várják a strandolókat.” - mondta el Horváth Vanda, a Petőfi Rádió főszerkesztője

A programban a Petőfi Rádió hallgatói által legjobban kedvelt hazai bandák szinte kivétel nélkül jelen lesznek, de első alkalommal lép fel Magyarországon a Fall Out Boy, kiknek rádióbarát slágereit csípőből vágják a populárisabb-poposabb punk indulókra mozduló tömegek, világszerte eladott lemezeik példányszáma 7,5 millióra rúg és manapság világszerte a legkeresettebb fesztiválsztárok. A nemzetközi színtérről DJ-szettel lesz jelen a Pendulum, színpadra lép a francia Nouvelle Vague és az év egyetlen magyarországi koncertjét is itt adja majd Yonderboi.

Jegyárak:

Napijegy augusztus 1-ig: 4990 Ft, utána: 6500 Ft.

Háromnapos bérlet augusztus 1-ig: 9990 Ft, utána: 11990 Ft

www.nagyonbalaton.hu/strand

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Zánka, augusztus 18-19-20.

Az Új Nemzedék központ bemutatja:

Nagy Csobbanás – családi strandfesztivál

Soha nem látott élettel telik meg három napra a zánkai strand. Augusztus 18-tól a családok vehetik birtokba az Új Nemzedék Központot. Az ingyenesen látogatható fesztiválon szabadtéri játékok, koncertek, sportprogramok váltják egymást – tudtuk meg Vidó Andreától, az esemény főszervezőjétől.

“Zánka újratöltve. Az Új Nemzedék Központ egy évvel ezelőtt megválasztott jelmondatának, illetve az azóta elért eredmények nagyközönség felé való bemutatására is remek alkalmat nyújt a Nagyon Balaton rendezvénysorozat. Augusztus 18 és 20 között elsősorban a gyermekek, illetve a családok számára szeretnénk olyan minőségi szórakozási lehetőséget bizosítani, melyre olyan jóleső nosztalgiával lehet majd visszaemlékezni, mint ma a régi idők zánkai táboraira. De természetesen minden korosztály megtalálhatja majd a számára vonzó programot, mely hasonlóan változatos, mint az élményközpont által nyújtott szolgáltatások az év bármely szakában” – mondta el Siklódi Levente, a Zánka – Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója.

Programok, címszavakban:

Vízi Játszótér: felfúható óriásjátékok a vízben, csúszda, mászófal, banán, mókuskerék

Vízi dili: mini vitorlásverseny, sorverseny feladatok vízi és szárazföldi eszközökkel: gumimatracos kosárlabda, vízi frizbi, vízi röplabda, vízi football. Óriáshomokozó, strandsportok: strandfoci, strandröplabda, tollaslabda, kispályás foci, asztalitenisz, csocsó, mászófal, labirintus: labirintus szőnyeg, zsinórlabirintus, gólyalábas labirintus, kicsi-nagy ujj, zsinór, golyópályás, óriástáblás, minden, ami labirintus,  Ugrálóvár, Baba Játszóház és pihenőpark etető-és pelenkázó sátorral 5 éves korig, Kézműves Pavilon: minden nap öt különböző kézműves foglalkozás, Bohóctanya: A gyerekek vendégei a bohócoknak, akik segítenek felfedezni, kipróbálni a bohóclakás titkait. Porontycirkusz: a te cirkuszod! Mi szeretnél lenni? Erőművész? Varázsló? Hastáncosnő? Netán Zenebohóc vagy Kígyóbűvölő? Húszféle ötletünket megtoldhatod a magadéval, s ha kellék, jelmez készen áll, már indulhat is a próba, hogy azután felcsendüljön a Nyitány! Zsonglőr játszóház és bemutatók: meteor, ördögbot, diabóló, Ability Park: Az Ability Park egy hazai és nemzetközi elismerésekkel jutalmazott interaktív élménypark, amely játékos formában próbálja megismertetni az emberekkel a fogyatékos személyek mindennapi helyzeteit. E-Kart pálya: elektromos gokart pálya. Kresz-park: közlekedési játszótér gyerekeknek, elektromos kisautókkal, közlekedésbiztonsági tanácsokkal. Színpadi programok: Palya Bea, Hahó Együttes, Szalóki Ági, Kiskalász, Kolompos, Gryllus Vilmos, Kaláka, Kovácsovics Fruzsina, Alma Zenekar. Esti programok:
Kabóca Bábszínház: Helka, a Balaton tündére – vízi bábszínház, Ladánybene27, Ocho Macho, Strand-könyvtár és mese-vetélkedő, rendőr, tűzoltó és honvédségi bemutatók, Kaboló Mozgásművészeti Műhely: Kipróbálhatjátok a cirkuszi mutatványok legsajátosabb eszközeit

Béla Műhely: A Béla Műhely zenészei különleges, maguk alkotta hangszereken játszanak. Az újrahasznosított papírdobozokból, műanyag csövekből, biciklialkatrészekből zenei hangok születnek, amelyeket ők igazi muzsikává képesek formálni.

Rippel Fivérek Mozgásakadémiája: Bemutatók, artista eszközök kipróbálása, Kelet-Nyugat Integrált Sportbajnokság: labdarúgó, röplabda, kosárlabda és asztalitenisz bajnokság, pénzdíjas foci kupa, hírességek kupája, a kelet-magyarországiak küzdenek a nyugat-magyarországiak ellen (a választóvonal a Duna).

Veszprém, augusztus 19-20.

VeszprémFolk

Veszprém neve hosszú ideje jól cseng a fesztiválok, a kultúra iránt fogékony közönség számára. A nagy múltú Utcazene fesztivál főszervezője, Muraközy Péter ismét a megszokottnál is nagyobb élettel tölti meg a Balatontól karnyújtásra lévő város utcáit és tereit. “Az utcazenészek után ezúttal a népzene és a néptánc kerül reflektorfénybe. Két nap alatt számos zenekar és tánccsoport, az ország színe-java látogat el hozzánk. Fontos, hogy a legnagyobb, legismertebb nevek és kevésbé neves, de színvonalas produkciók is jelen legyenek a fesztiválon. A fellépők között szerepel a Muzsikás mellett a Kaláka, Palya Bea, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, a Téka, a Makám, a Kolompos, Szalóki Ági, Bognár Szilvi és még sokan mások!” – mondta el a főszervező.

A program ingyenesen látogatható.

Címkék: Balaton | fesztivál

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>