2020. Április 5., Vasárnap

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Óévbúcsúztató programok Lovason

Óévbúcsúztató programok Lovason

LovasDecember 23-tól óévbúcsúztató hét keretében ünneplik meg a Veszprém megyei Lovason, hogy közeledik 2012, az Újévköszöntő ünnepet pedig Forralt bor-főző versennyel teszik teljesebbé.

A Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület idén sem tétlenkedett, és hangulatos ünnepi-ünnepváró programokkal várja a lovasiakat és a Lovasra látogató vendégeket, hogy ezzel járuljanak hozzá békés, boldog ünneplésükhöz és az örömökkel teli újév kezdetéhez.

A programsorozat december 23-án a hagyományos énekkísérettel előadott betlehemezéssel kezdődik. A vendégszerető helyiek forralt borral és teával, meleg pogácsával, sült gesztenyével és süteményekkel kedveskednek a közönségnek.

23-tól 31-ig kerül sor az Óévúcsúztató Hétre, melynek fő eleme a lovasi borosgazdák pincéinek végiglátogatása, amire hangulatos keretek között adódik lehetőség. A borospincéket lovaskocsival, hó esetén ló húzta szánkókkal járhatják be az érdeklődők, ahol nem csak borkóstolás, de házias ételek és kulturális programok is várják őket. Többek között a Lovasi Hunyadi Huszár és Betyár Hagyományőrző Egyesület betyárbemutatóját, bordalválogatásból álló előadást, harmonikás mulatságot tekinthetnek meg a hét egyes estéin, de lesz irodalmi est is, ahol Kolti Helga színművésznő szemezget a borról szóló irodalmi gyöngyszemek közül.

December 31-én Szilveszteri Borosbált tartanak, élőzenével és batyus bállal, éjfél után pedig tűzijáték, ólomöntés és értékes tárgynyeremények sorsolása, kétfogásos vacsora, malacraguleves, sörrel locsolt malacsült köszönti az újévet. Január 1-jén forraltbor-főző versennyel, újbor kóstolóval és népi kikiáltókkal várják azokat, akik még éreznek erőt a mulatságra.

Címkék: Lovas | ünnep

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>