2020. Április 4., Szombat

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét

Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét

TapolcaAugusztus 14-én kezdődött és a 20-i ünneppel zárul a Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét, ami egyúttal lezárja a Tapolcai Nyár hétvégi programjainak sorát.  Fellép majd Varga Feri és Balássy Betty, Tóth Gabi és Janicsák Veca is.

Az egyhetes rendezvényen nem csak a gasztronómia kerül előtérbe, de mellette nagy hangsúlyt kap a zene és a szórakozás is. Keddtől péntekig például a 18 órától kezdődő színpadi programokon a helyi és a környékbeli amatőr művészeti csoportok, valamint zenekarok kapnak bemutatkozási lehetőséget, de minden nap gyermekek és felnőttek számára is megfelelő kínálat várja a látogatókat.

Ezen kívül kézműves vásár, gasztro- és borutca, játékpark, illetve a pörköltfőző verseny lehet csábító hatással a vendégekre.

A 17-i, pénteki ünnepélyes megnyitón Tapolca utcái felpezsdülnek, hiszen a környék borászatainak és borászainak legjobb borait vonultatják fel, a Vinum Vulcanum Borlovagrend, hagyományőrző lovasok, fúvós zenekarok és mazsorettek felvonulása közben.

Természetesen a legnagyobb közönségcsalogató talán az, hogy este a színpadon koncertek szórakoztatják a közönséget, változatos zenei stíluskavalkád mentén. Szerdán Horgas Eszter fuvolaművész ad ünnepi hangversenyt templomban, míg pénteken Charlie lép fel. Vasárnap este Varga Feri és Balássy Betty, valamint Tóth Gabi és Domján Tamás áll színpadra, ugyanakkor a 20-a sem marad neves fellépő nélkül: ekkor, a tűzijáték után, Janicsák Veca énekel az egybegyűlteknek.

Címkék: Tapolca | ünnep

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>